Ceea ce este surprinzător, în memoriul pe care un fost angajat al Direcției Generale de Informații a Armatei (DGIA) l-a trasmis Președinției și MApN, se referă la partidul ”asigurat contrainformativ” de serviciul de informații militar: este partidul generalului Oprea, UNPR.
Colonelul în rezervă Doru Paraschiv afirmă că ilegalitatea flagrantă (contribuabilul român plătește servicii de contraspionaj militar, nu servicii de spionaj politic, realizat militar), inițiată de șeful UNPR, a fost posibilă din cauza relației personale pe care acesta o are cu șeful DGIA, generalul Marian Hăpău. Paraschiv identifică, drept parte în procesul de amestec al serviciilor secrete în viața de partid, chiar ”anumiți judecători” de la Curtea Militară de Apel. Fostul militar confirmă acuzațiile unui judecător militar despre colegii săi, Gheorghe Manea și Cezarina Buga, ce ar fi judecat sub influența lui Gabriel Oprea.
Centrul Român pentru Jurnalism de Investigație este cel care a dezvăluit încrengătura de interese instituțional-militar-politice
Fost coordonator al unei unități zonale DGIA, Doru Paraschiv a plecat forțat din armată după ce l-a reclamat penal pe șeful său Hăpău pentru abuz în serviciu. Plângerea a fost respinsă de magistratul militar Cezarian Buga.
Col. Paraschiv a fost trecut în rezervă pe 24 ianuarie 2014. În acea zi ministrul Dușa s-a aflat la manifestările de Ziua Unirii din Focșani și Iași. Dușa și-a delegat atribuțiile către secretarul de stat Otilia Sava, soția purtătorului de cuvânt al SRI, Sorin Sava. Otilia Sava e șefa Departamentului pentru apărare al UNPR, scrie linx.crji.org