Bătaia pe “Cirip-cirip” continuă la tribunal!

 u (2)

Loredana Groza (44 de ani) s-a trezit, în urmă cu o lună, cu o invitaţie mai altfel, la tribunal. Ea a înlemnit când a aflat că solista Gabi Luncă (75 de ani) îi cere drepturi de autor pentru piesa “Cip-cirip”, pe care Lori a cântat-o, ani la rând, în concerte. Scandalul n-a putut fi stins nici de avocaţii celor două părţi.

Gabi Luncă nu vrea sub nici o formă să o ierte pe Loredana Groza că a înregistrat, în 2001, piesa “Cip-cirip”, pe albumul “Agurida” şi că mulţi ani a cântat-o în concerte, fără acordul ei, aşa că îşi caută dreptatea în instanţă. Luna trecută a avut loc primul termen, dar magistraţii trebuie să analizeze bine cazul, pentru a da un verdict.

u (1)

Nu de alta, dar Lori verificase încă din anul 2000 la Oficiul Român pentru Drepturi de Autor (ORDA) dacă melodia aparţine cuiva şi, cum n-a găsit nici un proprietar al cântecului, l-a inclus în repertoriul ei, fără dureri de cap.

Numai că solista de muzică lăutărească se apără şi spune că nu era obligată să-şi protejeze creaţia, crezând că are dreptul să o facă oricând.

Avocaţii ambelor părţi au încercat în zadar să le împace, Gabi Luncă fiind de neclintit: “Nu mi-a cerut voie să-mi cânte piesa, că, dacă mă ruga, poate o lăsam. E munca mea, e creaţia mea, am compus-o acum aproape 40 de ani şi am înregistrat-o la ORDA în 2009. Mergem mai departe cu procesul, nu o iert, legea va face dreptate!”, ne-a spus artista.

Aceasta intenţionează ca banii pe care îi va obţine de la pârâta marca VIP pentru drepturile de autor să îi doneze celor oropsiţi de soartă.