Cei doi antrenori nu găsesc o cale comună de comunicare. Şi nici nu vor!

laurentiu_reghecampf

Antrenorul formaţiei Steaua Bucureşti, Laurenţiu Reghecampf, a declarat, miercuri, că selecţionerul Victor Piţurcă ar trebui să-l cheme la naţională pe mijlocaşul Lucian Sânmărtean, dacă vrea să-l folosească pe altă poziţie decât joacă la echipa de club.

“Piţurcă să îl cheme la echipa națională pe Sânmărtean dacă îl vrea pe altă poziție, nu să îmi spună mie cum să îmi fac echipa. El nici măcar nu a văzut ce joacă Chipciu! Nu mă interesează pe mine dialog cu Piţurcă. Nu vreau discuţii la televizor, ci faţă în faţă. Am fost să discut cu vechiul preşedinte al federaţiei şi am discutat şi cu noul preşedinte. Erau toţi colaboratorii lui Piţurcă acolo, dar nu am vorbit cu nimeni. Ce să le spun? «Bună ziua, am venit să vorbesc cu dumneavoastră», când nimeni nu vorbeşte cu mine? Piţurcă intră în discuţii de manageri. El ne obliga să semnăm contracte cu Giovanni (n.r. – impresarul Ioan Becali), când eram jucători. Când se certa cu Giovanni, ne punea să le rupem. De asta am plecat de la Steaua. Mi-a spus: «Dacă nu rupi contractul cu Giovanni, la mine nu mai joci». Şi a trebuit să plec!”, a spus Reghecampf la un post de televiziune.

Tehnicianul stelist consideră că Piţurcă nu a evoluat în cariera de antrenor: “Părerea mea e că Victor Piţurcă a făcut într-adevăr foarte multe pentru fotbalul românesc, dar în momentul de faţă nu a evoluat, a rămas la fel. Asta e părerea mea, rămâne de văzut dacă e greşită sau nu. Cred că pot să îi dau lecţii în acest moment. Victor Piţurcă nu a calificat nicio echipă de club în cupele europene, nu a trecut de tururile preliminare. La naţională, foarte bine că a calificat-o la turnee finale”.

Victor Piţurcă a afirmat că mijlocaşul Lucian Sânmărtean ar avea probleme de ordin fizic la echipa naţională, însă este deranjat şi de poziţia defensivă pe care o are la Steaua. “Datorită calităţilor lui şi a faptului că nu avem mulţi jucători de genul lui, poate că nu avem niciunul ca şi calităţi tehnice, dar echipa naţională are un statut, un nivel. Fizic, Sânmărtean nu face faţă la acest nivel. A avut momente când l-am şi chemat la echipa naţională. Am avut o discuţie cu el, mi-a spus că e sub presiune mare că a venit la echipa naţională, dar după 25 de minute a ridicat mâna şi a spus că nu mai poate, dar după trei zile a jucat la Vaslui. Acum joacă într-o echipă mare. Din păcate, multora le-a plăcut evoluţia lui, eu îmi doream mai mult de la el, să joace mai mult în ultimii 30 de metri şi nu între fundaşii centrali, să-mi dea două-trei pase. Sânmărtean trebuie să joace în spatele vârfului, să scoată jucători din joc, să dea pase de gol, să marcheze. Poate va juca de o asemenea manieră încât îl voi chema la echipa naţională. În cine am încredere îl chem imediat la echipa naţională”, a completat Piţurcă.