International, Stiri

În fundul gol, pe biciclete, şi primăria n-a avut nimic împotrivă!

Ce au vrut să demonstreze cei s-au plimbat în costumul lui Adam sau al Evei?!

 biciclete goale6

Situaţie alarmantă pe străzile oraşului Madrid. Zeci de oameni, femei şi bărbaţi, au protestat goi pe biciclete împotriva traficului auto din oraş. Cetăţenii doresc un aer mai curat, străzi mai libere şi mijloace de transport pe două roţi atât pentru turişti, cât şi pentru localnici.

bicicleta goale
Fotografii de Cristi Emac

Cu aprobare de la primărie, oamenii s-au plimbat goi pe arterele principale ale oraşului Madrid în semn de protest.

Femei şi bărbaţi cu vârste cuprinse între 20 şi 50 de ani au circulat cu bicicletele pe străzi fără să le pese că sunt văzuţi de copii, turişti sau bătrâni. Cristi Emac, operatorul de imagine al ştirilor de la Kanal D, a surprins întregul moment. „Din câte am înţeles, cetăţenii au ieşit în stradă pentru a protesta împotriva traficului greu şi adoptarea unui mijloc de transport pe două roţi. Poliţiştii care stau în intersecţii poartă măşti cu filtre pentru purificarea aerului”, a declarat cameramanul. Mai bine de o oră, protestatarii au umplut străzile, iar circulaţia autoturismelor a fost oprită în centrul oraşului.

bicicleta 4

O turistă aflată pe la plimbare prin Barcelona a avut parte de o experienţă de neuitat: „Eu sunt în Barcelona şi aseară, mergând prin minunatul oraş, am crezut că nu vad bine… un tip pe bicicletă a trecut pe lângă mine în fundul gol… Acum înţeleg…”.

 

 

blank