Cel mai mare risc de apariție a formelor grave, după infecția cu noul coronavirus, l-au avut persoanele care fumează, avertizează medicul Mihai Craiu, citând un studiu.

„Acum când este evident ca nu mai vorbim de un virus „penibil, de x ori mai slab decat cel gripal” cum perora un cetățean român, ce se oferea să se infecteze cu SARS-CoV2, ca să dovedească faptul ca totul e doar o conspirație, e bine să privim la factorii de risc pentru evoluție gravă in maladia COVID-19 coronavirus.

Conform acestui studiu, cel mai mare risc de apariție al formelor grave si de evoluție către deces NU A FOST VÂRSTA!! Este adevărat că seniorii sunt la risc substanțial de boală… Iar copii au cel mai mic risc…

DAR… Cel mai mare risc a fost FUMATUL. Fumătorii au avut un risc de 14 ori mai mare să evolueze grav, in raport cu nefumatorii. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=669955443775308&id=100022825747292
Multumesc @Andreea Moldovan!

Făceți-vă ACUM un cadou de 8 martie😊
Lăsați-vă de fumat!!! Nu după ce veti fi deja bolnavi.

Și evident, spălați-vă bine pe mâni și nu atingeți fața și ochii cu mâinile nespălate”, este mesajul postat pe Facebook.