Life, Stiri

Fugim de vergeturi sau traim cu ele?

descărcare 1

Mic tratat de convietuire…cu vergeturile. Suntem tot mai aproape de perioada concediilor si ne dorim timp, nervi si bani, ca sa planificam si sa achizitionam cele necesare pentru o binemeritata vacanta.

Insa nu doar garderoba trebuie innoita, ci si aspectul nostru fizic are nevoie de un refresh. Vergeturile reprezinta una dintre cele mai neplacute probleme ale corpului nostru o reprezinta vergeturile. Stiti, acele cicatrici de la nivelul pielii care apar atunci cand corpul nostru a suferit modificari de greutate in timp relativ scurt. In cazul femeilor insarcinate, riscul a ramane cu vergeturi dupa nastere, in zona sanilor, abdomenului, coapselor si feselor este aproape de suta la suta. In termeni de specialitate, vergeturile apar in urma unei rupturi a fibrelor de elastina si coalgen. Pe romaneste, pielea se rupe, iar acolo se vor forma niste dungi de culoare rosiatica, care treptat, vor deveni albe, semn ca la nivelul portiunii de piele afectata mai ajung extrem de putin sange si oxigen. Desi specialistii anunta terapii mai mult sau mai putin miraculoase, e necesar ca, din start, sa ramanem cu picioarele pe pamant: niciun tesut deteriorat nu va mai arata ca nou! De aceea, preventia vergeturilor este solutia optima care se impune.

Ce trebuie sa facem?

 

3

O dieta sanatoasa, sport si hidratarea intensa a organismului vor face mai mult decat ne-am imagina. De aceea, cremele si lotiunile impotriva vergeturilor, ce contin alfadidroxiacizi, trebuie aplicate zilnic, cu religiozitate, chiar daca la inceput ni se poate parea o munca sisifica. O lamaie taiata si aplicata pe pielea afectata este, de asemenea, un tratament testat si recunoscut. Masam usor locul in cauza, lasam cinci minute pentru ca proprietatile exfoliante ale lamaii sa patrunda pielea in profunzime, curatam locul si il hidratam cu uleiul dorit: de masline, de cocos etc!

Si totusi…

images (1)

Daca timpul nu mai are rabdare cu noi si vrem rezultate imediate, fara un efort sustinut, atunci ne inarmam cu mult curaj si dam iama la cabinetul esteticianului, pentru a ne recomanda o serie de sedinte de terapie cu laser.

2_L

Daca nici macar medicul nu ne promite usurarea totala de problema inestetica a vergeturilor, cu siguranta ne vom simti mai usurati…la buzunare! Si daca nici asta nu ne convinge sa fim mai „toleranti” cu ele, o vizita la psiholog ar fi cea mai sanatoasa solutie!

blank