Featured, Showbiz

Fuego: Îmi petrec sărbătorile pe scenă, cântând. Vă urez, tuturor, Crăciun luminat!

În mintea multora, de ani, buni Crăciunul este asociat, aproape invariabil, cu Fuego și cu hit-ul său “Împodobește mamă bradul”.Colindele lui sunt un balsam pentru suflet. În prag de sărbători, Fuego și-a deshis sufletul și a povestit despre copilăria lui, despre noul său album, despre turnee, într-un cuvânt, cam despre tot ce se putea povesti, inclusiv despre surpizele pe care le-a pregătit pentru emisiunea sa de pe TVR2.

“De peste 10 ani, Crăciunul înseamnă colinde în țară, iar noaptea Nașterii Domnului o petrec pe scenă, cântând. Îmi aduce fericire ideea că pot dărui din prea-plinul meu sufletesc și că vă amplific bucuria sărbătorilor. Și de Revelionul în petrec tot cântând. Îmi imaginez că de Crăciun, oamenii sunt mai bucuroși. N-au cum să fie mai buni și mai speciali, e și absurd asta, dar pot fi în schimb, deschiși pentru a întâmpina spiritul sărbătorii. Iubiți Crăciunul! Este etapa ce an de an ne face mai maturi! Să avem Crăciun luminat, de Rai colindat!’, ne urează Fuego, pe numele său real Paul Surugiu,

blank

Emisiunea sa va avea ediții-surpriză de sărbători
Pentru Crăciun, artistul a ținut să precizeze că emisiunea sa, “DRAG DE ROMÂNIA MEA!’ , de pe TVR2, are ceva special, are valori incontestabile și oameni remarcabili, din mai multe domenii de activitate. Dar ultimele două gale ale show-ului, cea de pe 23 decembrie și cea de pe 30 decembrie vor fi cu adevărat remarcabile. Cea din Ajunul Crăciunul vine cu mai multe exclusivități, cu premiere din partea mea și o stare general de emoție, de bună dispoziție. Îl vom aștepta pe Moș Crăciun și ne va colinda minunatul Adrian Daminescu, alături de care am pregătit un duet de zile mari. La fel voi face și cu violoncelistul Adrian Naidin, care ne adduce colindul traditional.
Pentru prima oară, după mai bine de 5 ani, vine într-un platou de televiziune, marele artist Cornel Constantiniu, căruia i-am pregătit mai multe suprize și care ne va emoționa pe toți. În ultima gala, cea de pe 30 decembrie, ne vor fi alături Carmen Rădulescu, Petre Geambașu, Monica Anghel, Paula Seling și marele doctor Irinel Popescu. Nu ratați așadar, în fiecare duminică, de la ora 15.00, la TVR 2! “, a mărturisit Fuego.

Ce supersitiție are artistul de Revelion
Fuego spune că, în viziunea sa, Crăciunul este cu masă îmbelșugată, plină de mâncăruri tradiționale și, obligatoriu, colindele lui Ștefan Hrușcă. De Revelion, însă, artistul a recunoscut că are o supersitiție: să poarte, întotdeauna, ceva nou pentru a avea spor în perioada care urmează.

Bântuit de amintirile idilice ale copilăriei
Legat de copilăria sa, artistul a mărturisit că toate amintirile sunt idilice. De la mirosul gerului până la cel al sarmalelor sau al fumului de la coșurile caselor, aroma de portocale și zăpezile, lipsa grijilor.

A lansat un nou album: Colindător la poțile cerului

blank

“E un album complex, al unsprezecelea album de colinde din cariera mea. Am 18 piese noi-nouțe, lucrate cu interes și dăruire, toată vara aceasta, alături de mari profesioniști, atât la texte, cât și la orchestrații, marea majoritate fiind compozițiile mele. Trec prin mai multe stări și e cumva o schimbare de stil în ceea ce mă privește, pe această zonă, a cântecelor cu și despre iarnă și Crăciun.
Port publicul meu într-o istorisire minunată a sărbătorii, în înșiruiri de trăiri, reîntoarceri, veselii și liniște. Orchestrații superbe, lucrate de minunatul Alexandru Gorgos din Basarabia, au desăvârșit temele abordate și fiecare piesă e un moment în sine, nu sunt făcute doar pentru a bifa un număr de cântece de înscris pe album! Mare parte din ele, le voi lansa pe rând, în cadrul emisiunilor mele de la TVR 2, pe parcursul lunii decembrie! “, a spus Fuego.

blank

“Eu nu cânt colinde, ci cântece de Crăciun”
Referindu-se la muzica sa dedicată sărbătorilor, Fuego a ținut să precizeze că el nu cântă colinde, ci cântece de Crăciun. “Colindele tradiționale, cele cântate acum sute de ani, pe la sate, de înțelepții noștri maramureșeni, sunt ceva aparte, au un farmec și un text anume, care nu suportă intervenții și care este poziționat pe o singură tematică, cea a Nașterii Domnului. Asta face cel mai bine Ștefan Hrușcă, dar și Paula Seling. Eu mi-am croit drumul cu piese originale, scrise în mare parte de mine. Sunt cântece de Crăciun, cu elemente diverse, cu texte special, melodii simple care ajung direct la inima publicului. Pornind de la celebrul ÎMPODOBEȘTE MAMĂ, BRADUL’, piesă scrisă acum 18 ani, am conturat un gen anume în zona asta, care se identifică, de departe, cu numele meu. Cântecele mele de Crăciun au o lumină a sensibilității, au emoție și vorbesc despre stările magice ale acestei perioade! “, a mai spus artistul.

Turneu-maraton

blank

Ca niciodată, turneul de anul acesta este un maraton. “Am pornit pe 3 decembrie, cu două spectacole la Teatrul Național din București și apoi continuăm, până pe 28 decembrie, în toată România, terminând cu minunatul oraș Bălți, din Republica Moldova. De ani de zile, merg la colindat prin țară. Prin țara mea, fiind de-a dreptul onorat să văd sălile pline. Anul acesta am o schimbare de stil, de viziune și desigur, vin cu cântece noi și cu un minunat album care propune, la propriu, capodopere componistice, din zona colindelor, melodii pe care sigur le veți îndrăgi încă de la prima ascultare. Sigur că voi cânta pentru voi, cele mai frumoase refrene, voi veni cu versuri speciale și emoții caracteristice și voi încerca să celebrez valorile României, din preajma Crăciunului.
Totdeauna sărbătoarea aceasta mi-a adus fericiri și m-a făcut, într-un fel sau altul, mai special și mai înțelept. Voi încerca, pe cât se poate, în acest an, să avem cel mai frumos Crăciun, împreună, în două ore în care vreau să uitați, la propriu, de toate și să lăsați la ușă grijile și problemele! V-aștept cu drag, de pe 3 decembrie, la București, Târgu Jiu, Craiova, Arad, Lipova, Carei, Oradea, Satu Mare, Timișoara, Dej, Cluj, Brașov, Rupea, Râmnicu Sărat, Buzău, Ploiești, Târgoviște, Curtea de Argeș, Pitești, Călărași, Constanța, Tulcea, Brăila, Galați, Focșani, Adjud, Bacău, Buhuși, Iași, Gura Humorului, Suceava, Botoșani, Bălți!”, a povestit Fuego.

• Când aveţi câteva zile libere, ce va place sa faceţi?

Problema acută a ultimului an este aceea că nu prea mai am zile libere. Dar totuși, când ele apar, prefer liniștea casei mele. Să stau pur și simplu și să mă uit la filme, fiind un cinefil înrăit. Pictez sau încerc să-mi pun ordine în gânduri și-n treburi. Ador serile lungi cu prieteni dragi. Citesc mult, nu doar literatură, ci și cărți motivaționale sau despre istoria artei, domeniu de care sunt pasionat, fiind și un împătimit colecționar de artă.

blank

Va trece pe la Turda să-și vadă familia

“Nu ajung fix de Crăciun acasă. Trec înainte, cu daruri speciale. Voi fi cu ei în ianuarie. Merg acasă, să mai stau cu mama, să-mi gătească bunica, să-mi revăd vechii prieteni și colegi. Uneori, în agitația asta a lumii actuale, avem nevoie de o resetare de genul acesta. Iar familia va fi mereu pentru mine un liman, posibilitatea de a vedea sensibilitatea și emoția ființei mele. Pentru relaxare am pictura. Ceva ce a debutat ca o joacă, ulterior, la încurajările prietenilor și a criticului de artă Doina Păuleanu, a devenit un hobby. Am făcut publice lucrările, iar o parte din fondurile strânse sunt donate artiștilor mari ai țării, care se află în imposibilitatea de a avea un trai decent.
Am sprijinit în trei ani peste 200 de artiști și am realizat 13 expoziții naționale, spectaculoase, în locații impresionante, precum Palatul Culturii la Iași, Palatul Parlamentului, Casa de licitații GOLDART sau Palatul Roznovanu. Pasiunile, oricât ar părea de imposibil de realizat, trebuie îndeplinite. Academicianul Nicolae Dabija spunea că am pictat toate florile primite la scenă în cei 20 de ani de carieră. Pictez flori și case, acrilic pe pânză. De obicei fac asta noaptea, când am timp și sunt liniștit! ”, a mai spus Fuego.

blank