Featured, Showbiz

FUEGO REVINE DUMINICĂ, LA ORA 15:00, LA TVR 2, CU O NOUĂ GALĂ “DRAG DE ROMĂNIA MEA!”

Fuego revine la o nouă Gală! Lumea e construită din simboluri. Oricât am vrea să nu recunoaștem asta, ne raportăm la cei care ne apar în față și e bine să fie așa, e bine să ne luăm repere înalte și să le studiem, să le cunoaștem și să le aplaudăm la momentul potrivit.

 

Uneori poate fi prea târziu să ne dăm seama că oamenii mari ai acestei țări aveau nevoie de apreciere mai pronunțată din partea noastră. Și nu-i nimic prozaic în aceste vorbe, e realitatea pe care noi o promovăm duminică de duminică, venind în fața dumneavostră cu nume de referință, cu destine care-și oferă tribut, din sensibilitate, viața artistică întreagă publicul român. Si dacă am descrie mai des România prin eroii ei speciali, ar avea altă formă și un sens mai deplin pentru toți. Duminica aceasta, de la ora 15.00, la TVR 2, ne vom bucura împreună de personalități excepționale, trecând prin mai multe perioade și etape. Ne vor încânta, cu un minunat colaj patritic, cei trei tenori din grupul DISTINTO, voci speciale, care impresionează prin tehnică, repertoriu și eleganță. Alături de Fuego, ei vor cânta o capodoperă cu versuri de referință, închinată marelui Mihai Eminescu. Vom cunoaște povestea preotului Vasile Boldeanu, un exemplu de altruism cum nu prea mai vezi prin jur. Ajuns într-o comunitate săracă, acesta a făcut tot posibilul să o schimbe, având multiple valențe, fiind asistent medical, profesor, donându-și parte din venituri pentru lucrurile speciale pe care le-a făcut. Sosește la noi unul dintre cei mai iubiți artiști de folclor bistrițean, cu demnitate și verticalitate. Autentic, păstrător al portului și-al tradițiilor, Alexandru Pugna va fi celebrat de Fuego, asta pentru că pe 14 noiembrie este ziua lui de naștere. Împreună cu Paul, Alexandru Pugna va aduce un omagiu emoționant Mariei Butaciu. Un alt omagiu se va îndrepta și către Mădălina Manole.
Citeşte întreaga ştire: (Publicitate) Sensibilitate, umor, celebrări și omagii de referință, duminică, la “DRAG DE ROMÂNIA MEA!”

Vor cânta pentru ea Paul Surugiu și Anca Țurcașiu. Într-o formă de zile, Anca ne va cânta, ne va povesti despre noile proiecte și despre cum a împlinit-o cariera de artistă. Minunata Olga Delia Mateescu, actriță și dramaturg de renume, premiat Uniter, ne va povesti despre împlinirile artistice, despre sursele ei de inspirație și ne va recita, alături de Fuego, un moment plin de învățăminte. Totodată, pentru că pe 6 noiembrie e ziua ei, o vom sărbători cu o surpriză dulce.

Expansiva și energica Maria Buză vine să ne cânte și să ne facă, în stilu-i caracteristic, să ne veselim, cu umorul și spontaneitatea sa. Ne va purta din lumea interbelică, în lumea folclorului românesc, alături de Taraful George Pătrașcu. Nu lipsesc nici cântece speciale marca Fuego, care va fi acompaniat de baletul condus de Florin Mariș și de trupa Supermarket!