Artistul Paul Surugiu,  pe  numele  său de  scenă Fuego, nevoit,  în actuala  conjunctură a  epidemiei de  COVID, să  ia  o  decizie drastică, o  decizie  care  nu este deloc  ușor  de  luat  pentru  niciun  artist: și-a  reprogramat  un  concert.  Asta  în  ciuda  faptului  că, de  luni  bune,  pandemia a  făcut  ca  viața  multor  categorii  profesionale,  printre  care se  numărăr  și artiștii, a  devenit  foarte  grea,   pentru  că,  nemaifiind  organizate  evenimente,   finanțele   lor  au de  suferit. Mai mult,  Fuego a  mai amânat, același  concert, SIMFONIC, de  încă două  ori.  Costurile de  productie  sunt  mari, concertul este  de  anvergură,   iar ,  în anumite  momente ale  pandemiei, a  fost  permis  in  sala accesul   pentru  foarte  putini spectatori, așa că ar  fi devenit,  practic,   un  concert  non-profit, daca  nu chiar  unul  care  ar fi  generat  datorii.  

Paul Surugiu Fuego, nevoit din pricina pandemiei să-și amâne concertul de la Sala Palatului: „Dragii mei, trăim vremuri incerte. Nimic nu mai are siguranță și parcă orice plan al nostru este în secunda următoare dărâmat de-o realitate dură și crudă. După cum bine știți, ar fi trebuit că pe 10 octombrie 2020 să am, la Sala Palatului, concertul „SIMFONIC”, asta după ce am fost nevoit să-l amân deja de două ori. Oricât de tare mi-aș dori, orice soluție am încercat să găsim, este imposibil să facem asta acum. Hotărârile luate de Guvern spun că e voie să jucăm spectacole în săli, la o capacitate de jumătate, dar nu mai mult de 500 de locuri. Practic, am putea susține spectacolul doar cu 500 de persoane în sală. Lucru imposibil la o producție atât de importantă, care presupune costuri imense și o desfășurare de forțe impresionantă. Pe scenă, alături de mine, în acest proiect, sunt peste 130 de artiști, instrumentiști și membri ai corului. Distanțarea fizică este un alt impediment, pentru că Sala Palatului nu are o scenă atât de mare încât să putem să facem asta. Astfel, reprogramăm concertul, sperăm pentru ultima dată, pe 21 mai 2021. Până atunci, cred eu, că lucrurile vor intra pe făgașul normal și lumea va începe să-și revină, treptat.

Mi-e foarte greu să iau aceste decizii, pentru că am pus tot sufletul în această producție, am investit enorm până acum, am făcut partituri și orchestrații speciale, am vorbit cu invitații și chiar am pus la punct un show de zile mari, de la scenotehnică până la decoruri și costume. Biletele achiziționate până în prezent, rămân valabile fără absolut nici o problemă. Le mulțumesc tuturor celor care vor înțelege sițuația și-mi vor fi alături atunci, fie că au deja bilete, fie că le vor achiziționa pe parcurs, de pe site-urile de specialitate! Îmi doresc să fim bine, să ne revenim, să încercăm să învățăm câte ceva și să ne dăm seama că muzica ne poate salva!

Spectacolul va fi unul grandios. Mai ales că este atât de așteptat. Momentele vor fi total atipice, orchestrațiile la fel, iar alături de mine vor fi minunații intrumentiști de la Orchestra Metropolitană București și membri Corului Accoustic, dirijate ambele de formidabilul Daniel Jinga. Voi avea și invitați pe măsură, alături de care voi realiza duete inedite. Va fi un spectacol pe măsura așteptărilor și cred eu ocazia perfectă să înțelegem că muzica este sufletul lumii și ea îi poate da emoțiile și bucuriile cele mai potrivite! Mulțumesc pentru înțelegere! Ne vedem pe 21 mai 2021, de la ora 20.00, la Sala Palatului din București!”(Paul Surugiu-Fuego) #simfonic

 fuego

Fuego, nevoit să-și reprogrameze un concertul SIMFONIC de la Sala Palatului