Featured, Showbiz

Fuego, muzică de calitate poezie de înaltă ținută la Drag de România Mea!

Diversitatea va fi elementul cheie al noului sezon din show-ul pe care Paul Surugiu-Fuego îl moderează la TVR 2. România lui are embleme, are o mulțime de oameni ce merită să vină în față, să facă spectacol, să fie cunoscuți, aplaudați, să li se asculte poveștile și să li se aducă vorbele și laudele potrivite, într-o țară în care mult mai simplu să aruncăm cu noroi, decât să lăudăm

Fuego propune de fiecare dată un ansamblu armonios de trări, de ani, de timp și spațiu, fie că e de ieri, fie că e de azi. Ideea aceasta cu ce a fost nu-i deloc de neglijat și nu e perimată. Așa se face că duminica aceasta, de la ora 15.00, la TVR 2, le vom îmbina pe toate și vom oferi un regal al literaturii combinate cu muzica, un melanj al artelor și-al mesajelor supreme, din diferite capitole importante de viață, fie că e despre țară, iubire, părinți sau demnitate umană.

Remember de colecție
Fuego propune un minunat omagiu adus marelui poet Adrian Păunescu, într-un remember de colecție „CENACLUL FLACĂRA”. Mai moderni, dar cu aceleași simțiri, vom intra în atmosfera de atunci și vom înțelege că puterea poeziei îmbinate cu muzica este de nestăvilit prin sensibilitate și emoție.


Va veni alături de noi, ca parte a fenomenului și ca minunat continuator al acestui fenomen, fiul lui Adrian Păunescu, omul de cultură, luptătorul pentru adevăr, idealuri și virtuți, Andrei Păunescu. Acesta ne va povesti despre ce-a însemnat Cenaclul și tatăl său pentru România, despre legătura cu Fuego, propunând un program fenomenal de cântece celebre, răsunând melodii pe care le iubiți și pe care sigur le veți fredona.

Alături de el, pentru a ne oferi un recital pe măsură, vin artiști de seamă, voci colosale, pline de trăire, de puritate, de sensibilitate. Veți avea ocazia să-i vedeți și ascultați pe Magda Pușkaș, Mădălina Amon, Emeric Imre și pe Cristian Buică, alături de trupa lui Andrei Păunescu, dar și pe tinerii Luca Chirigiu și Georgiana Tițoiu, care preiau ștafeta și duc mai departe această comoară inestimabilă a românilor și anume, poezia marelui poet de geniu, un titan al simțirii, Adrian Păunescu.


Totodată, veți putea cunoaște și povestea unei eroine a timpului prezent, un exemplu de demn de urmat la capitolul omenie. Mihaela Șchiopu are o istorie interesantă, asta pentru că deși predă la Facultatea de Arhitectură, de 6 ani merge într-un loc special, la Secția de Oncologie, acolo unde suflete inocente luptă cu viața pentru viață. Ea le oferă alinare nu doar prin prezența sa blândă și liniștită, ci și prin ateliere de pictură, desen și modelaj pe care le susține.


De asemenea, Fuego și Supermarket au surprize muzicale pentru voi, iar primul va recita, în stilu-i inconfundabil, un poem dureros de real despre România, scris de Adrian Păunescu în ultimele zile de viață. Așadar, emoția va fi cuvântul de bază, într-un altfel de spectacol ce sigur va stârni amintiri puternice! Nu ratați!