Fuego, ediție specială „Drag de România mea!” în prima zi de Paști! Spectacol de gală cu „mama” Irina Loghin, la 60 de ani de carieră
Featured, Life

Fuego, ediție specială „Drag de România mea!” în prima zi de Paști! Spectacol de gală cu „mama” Irina Loghin, la 60 de ani de carieră

Fuego își surprinde fanii de Paști! Sărbătorile Pascale aduc o ediție cu totul specială a emisiunii „DRAG DE ROMÂNIA MEA!”. În sezonul 6 al îndrăgitului show de pe TVR 2, Paul Surugiu continuă să bucure telespectatorii cu invitați de marcă, muzică de marcă, prestație de marcă.

Sfintele Paști aduc, ca în fiecare an, lumină, liniște și bucurie în sufletele creștinilor ortodocși. Pentru Fuego, cea mai mare sărbătoare a creștinătății este un prilej de a se regăsi pe sine, în bucuria lucrului bine făcut, dar și… nostalgie!
fuego
…Nostalgia copilăriei fără grija pandemiei nesfârșite de COVID-19, nostalgia nopților de Înviere a Mântuitorului Iisus Hristos fără restricții de circulație, a luminii luate de la biserică fără mască pe față…

Fuego, ediție specială „Drag de România mea!” în prima zi de Paști! Spectacol de gală cu „mama” Irina Loghin, la 60 de ani de carieră

Fuego păstrează, cât și cum este posibil, tradițiile de Paști din Ardealul copilăriei, pe care a petrecut-o în orașul unde s-a născut pe 23 august 1976, Turda.

Nu ratează niciodată slujba de Înviere, merge să ia lumină, nu mănâncă… miel, dar „iubește” ouăle roșii, la fel drobul și pasca, pe care le gătește chiar el!

Revenind la micul ecran, duminică, 2 mai, în prima zi de Paști, la TVR 2, într-o ediție „Drag de România mea!” cu totul specială, nu numai datorită marii sărbători a Învierii Mântuitorului Iisus Hristos, Paul Surugiu Fuego o va celebra cu fast, într-o gală de zile mari pe celebra artistă „națională” Irina Loghin, considerată de mulți admiratori „mama” sa adoptivă.

Îndrăgita „voce-simbol a folclorului autentic” împlinește anul acesta 60 de ani de cântec și va oferi românilor un recital de excepție, cu amintiri speciale, dezvăluiri, emoții, lacrimi, surprize, cântece iubite și celebre, dar și imagini vechi, ce vin din tinerețea sa până în prezent.

La orice sondaj scurt care „controlează” popularitatea, deplinătatea și eleganța folclorului românesc, Irina Loghin este considerată, fără a sta cineva pe gânduri, pe un loc de frunte de peste 60 de ani.

A reușit să-și așeze harul în eternitate în acest lung parcurs al unei cariere de excepție, devenind simbol național, un soi de comoară pe care o iubesc toți românii și care-i valoroasă prin toți acești 60 de ani de slujire a cântecului popular.

Nu vor lipsi Irinuca și Ciprian, copii Irinei Loghin

DRAG DE ROMANIA MEA, DUMINIC, AFUEGO, IRINA LOGHIN, PASTI, PAUL SURUGIU,TVR2

„Istoria” Irinei Loghin îi începe acum ceva ani, mai exact pe 19 februarie 1939, în căsuța Elenei și a lui Ifrim Loghin din comuna Gura Vitioarei, pe Valea Teleajenului, în județul Prahova. Dragostea de cântec și talentul nemăsurat au făcut să devină rapid un star incontestabil al României, iubită de o întreagă țară. Românii i-au închinat, prin dragostea lor, un adevărat cult și sigur așa va fi și peste multe generații.

A umplut săli, a umplut… stadioane, a doborât recorduri de vânzări, a concertat în toată lumea, a lansat, în cei peste 60 de ani de carieră, numeroase materiale discografice, având un repertoriu impresionant și prolific, pe mai multe teme și genuri muzicale.

Irinei Loghin îi vor fi aproape prieteni dragi la „Drag de România mea” duminică, în prima zi de Paști. Va povesti despre viața sa, despre regrete, despre parcursul din toți acești ani încununați de succes.

Printre invitați se numără, cum altfel?, și cei doi copii ai săi, Irinuca și Ciprian Loghin. Ei vor povesti cum este mama lor în spatele scenei, în spatele camerelor de luat vederi, precum și despre copilăria cu o mamă atât de celebră. Irinuca și Irina Loghin vor cânta în duet, într-un moment de rară emoție pentru toți privitorii.

Irina Loghin va cânta împreună cu „fiul adoptiv” Paul Surugiu Fuego
Prietenă de-o viață a Irinei Loghin, simbol al folclorului maramureșean, Angela Buciu îi va fi aproape sărbătoritei, cu amintiri și cu un tânăr talentat, Daniel Andrei Breban, cu care va cânta „dimpreună, no, taman așe”.

Din Moldova, cu merinde alese, istorii și cântec de joc, vor sosi alte două prietene de ani și ani ale Irinei Loghin, și anume Daniela Condurache și Brândușa Covalciuc Ciobanu. Care vor face ce știu ele mai bine să facă, vor cânta și vă vor încânta.

Alina și Romeo Negoiasă, pe scurt „Alesis”, vă vor spune ce înseamnă Irina Loghin pentru ei și vă vor aduce în dar un cântec perfect de sărbătoare.

Veți asculta și duete celebre alături de Paul Surugiu Fuego, precum și refrene cunoscute din repertoriul de peste 500 de cântece al Irinei Loghin, care arată fenomenal și care va schimba nu mai puțin de 4 (patru!) ținute în această gală aniversară!

Așadar, aveți toate motivele să urmăriți, la masa de Paște, duminică, 2 Mai, de la ora 15:00, „Drag de România mea!”. Nu ratați un spectacol de gală într-o zi de gală!

„Este un exemplu de viaţă, este un om pe care îl iubesc foarte mult, este ca a doua mea mamă. Deşi se spune că sunt copilul cu mai multe mame, să ştiţi că eu am numai două mame. Pe mama mea adevărată, care de fiecare dată mă aşteptă acasă şi pe Doamna folclorului autentic românesc Irina Loghin” – Paul Surugiu Fuego
„Paul este special pentru mine, a fost şi va fi, din toate punctele de vedere. Vreau să pun că nu îmi lipseşte niciun spectacol de-al lui Paul. Dacă nu merg la un spectacol de-al lui de Crăciun sau de Paști, înseamnă că n-a trecut Crăciunul, n-au trecut Paștile, n-au trecut sărbătorile… De multe ori nu ştie că sunt în sală” – Irina Loghin
1959 – tânăra Irina Loghin începe să se impună în atenția iubitorilor muzicii populare și… autorităților, nu numai culturale. Până în 1962 a câștigat premiul I la toate concursurile la care a participat.
1962 – Irina Loghin debutează la „Ansamblul Ciocârlia”, selectată din 210 concurenţi, împreună cu Maria Ciobanu.
1963 – Irina Loghin face primele înregistrări la radio.
1964 – Primele apariții TV îi aduc Irinei Loghin o explozie de popularitate.
1965 – Irina Loghin scoate primul disc.
2005 – Irina Loghin primește „Discul de Aur” pentru vânzările albumului „Mama şi Fiul”, împreună cu Paul Surugiu Fuego.