Life, Stiri

Fructele de sezon rămân un izvor de sănătate

Ce cantitate trebuie să consumi zilnic

 fruit_salad

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă consumul a 600 grame de fructe și legume în fiecare zi. Acest lucru ar preveni 14% din decesele provocate de cancerul gastrointestinal, 11% din bolile cardiovasculare și 9% din morțile provocate de infarct, informează joi ziarul ABC.

Cireșele ajută, de exemplu, la combaterea infecțiilor, kiwi este o sursă bogată în vitamine, caisele au proprietăți antiinflamatorii, prunele sunt cel mai bun laxativ natural, pepenele roșu hidratează, portocalele sunt o sursă de vitamina C, bananele sunt bogate în magneziu necesar inimii, în timp ce mărul este alimentul perfect.

În carte sunt semnalate câteva din proprietățile generale ale fructelor și modul în care acestea ne îmbunătățesc sănătatea. Fructele de sezon sunt cele mai bune în prevenirea și combaterea afecțiunilor legate de respectivul anotimp al anului.

Sănătatea digestivă: fructele sunt principala sursă de fibre pentru organismul nostru, obligatorii pentru o bună funcționarea a sistemului digestiv.