Life, Stiri

Frica de sexul anal este cauzată de… durere?

5 temeri reale legate de sexul anal

sex anal

Rareori întâlneşti un bărbat care să nu se fi gândit nici măcar o dată să încerce sexul anal cu iubita lui. Ei sunt entuziasmaţi de această idee tocmai pentru că este un tabu, pentru că au văzut asta în filmele pentru adulţi, dar şi pentru că ei s-ar simţi foarte bine în timpul acestui act (însă fără să se gândească şi la durerea resimţită de partenere). La fel de rar întâlneşti şi o femeie care să accepte să încerce sexul anal. Temerile principale fiind:

Accidente neplăcute

La începutul actului, atunci când abia te penetrează, senzaţia este asemănătoare cu aceea de când eşti la baie şi îţi faci nevoile. Evident, tocmai aceasta este motivul pentru care te gândeşti că asta ţi se poate întâmpla când faceţi sex anal – chiar dacă şansele sunt slabe. Ca să eviţi un astfel de incident, ar trebui să încercaţi sexul anal la câteva ore după ce ai fost la toaletă sau după ce ai făcut o clismă.

Durerea

Ruperea himenului la primul contact sexual este o nimica toată pe lângă durerea pe care o vei resimţi la primul contact sexual anal, mai ales dacă stai crispată, dacă nu folosiţi destul lubrifiant, dacă are un penis foarte mare şi dacă el nu are răbdare şi te penetrează prea repede şi prea puternic.

anal-1_997b7a355d

Boli şi infecţii

În rectul uman se găsesc o mulţime de bacterii care, deşi folositoare în acea zonă, sunt dăunătoare dacă ajung în alte părţi, cum ar fi în vagin sau în gură. Este foarte important ca atunci când faceţi sex anal, să nu faceţi sex vaginal fără să vă spălaţi cu apă şi săpun înainte.

Hemoroizii şi fisurile anale

Fisurile anale sunt mai des întâlnite atunci când faci sex anal şi apar din cauza lubrifierii precare, din cauza penetrării violente sau cu obiecte prea mari. Hemoroizii apar abia mai târziu, după multe astfel de acte sexuale, dar nu este exclus să faci şi după câteva încercări, dacă nu reuşeşti să te relaxezi înainte de contactul sexual.

Poziţia vulnerabilă

În cazul sexului anal, femeia este pusă într-o poziţie vulnerabilă – nu are control asupra actului sexual – şi dacă a avut antecedente nefericite, precum un atac sau un viol, ea ar putea rămâne anxioasă şi nu ar reuşi să simtă plăcere.