Mirel Rădoi (38 de ani) a primit și girul Comitetului Executiv astfel că este o chestiune de ore până când acesta va fi anunțat oficial drept noul selecționer al României. Răzvan Burleanu, președintele FRF, a anunțat care vor fi obiectivele staff-ului tehnic, atât pe termen scurt, cât și pe plan îndelungat.

“Astăzi am avut o opinie unanimă a Comitetului Executiv pentru negocierea contractului lui Mirel Rădoi. Trebuie să avem o întâlnire, îl vom avea alături de noi și pe directorul tehnic Mihai Stoichiță. Obiectivul lui Mirel Rădoi este de a inspira milioane de copii să joace fotbal în toată țara și de a oferi o speranță antrenorilor tineri de a continuă să spere că vor ajunge la cel mai înalt nivel.

Sunt și două perspective: calificarea la Euro 2020 și prezența la Jocurile Olimpice din 2020. Nu este un mandat pe termen scurt, e un mandat care propune un proces de construcție, pe cel puțîn doi ani de zile, cu câteva obiective intermediare, desigur. Rădoi este varianta numărul 1 pentru FRF. Ne bucurăm că nu a fost nevoie de alți antrenori pe prima poziție. Membrii Comitetului Executiv au avut o părere unanimă”, a spus Răzvan Burleanu, în cadrul unei conferințe de presă.

Mirel Rădoi va fi și selecționerul României U21 la Jocurile Olimpice 2020
Șeful de la Casa Fotbalului a mai precizat că Mirel Rădoi va fi selecționer și la Jocurile Olimpice de la anul și a explicat și de ce. ”Vom fi la Jocurile Olimpice, ceea ce îi va oferi lui Mirel un avantaj suplimentar, îi va reîntâlni pe jucătorii pe care i-a pregătit în 2019”, a mai spus Burleanu.

Mirel Rădoi a fost agreat de toată lumea din FRF, după cum a mai precizat Burleanu. Președintele Federației a spus că nu a mai discutat și cu alți antrenori, pentru că nu a vrut să transforme negocierile într-o licitație.

”Eu nu fac parte din Comisia Tehnică, dar Mirel a fost varianta numărul 1 pentru noi, ceea ce nu s-a întâmplat acum doi ani de zile, cum va amintiți.

Infirm că am discutat cu alți antrenori, am avut un principiu încă din 2014: nu vorbim cu antrenori cât timp avem antrenor sub contract. Nu facem licitație pentru națională. Vom lua variantele în ordinea lor, apoi vom ajunge la negocieri și semnări de contracte. Sunt convins că Mirel Rădoi ne poate califică la Euro 2020″, a spus Burleanu.