frf , comitetul executiv , sistem liga 1 , 16 echipe liga 1
Featured, Sport

FRF a decis: Clasamentul Ligii 1 va fi înghețat

Comitetul Executiv de Urgenţă al FRF a hotărât, astăzi, îngheţarea Ligii 1 la momentul actual, astfel că nu se va mai disputa niciun meci din play-out sau play-off, iar echipele rămân în clasament cu punctele obţinute pe teren.

Cluburile din Liga 1 au votat inițial ca ierarhia din play-out să fie stabilită pe baza punctelor / meci câştigate doar în jocurile din play-out.

Federaţia a decis îngheţarea sezonului şi păstrarea clasamentului actual în Liga 1
Pentru că Astra nu mai putea juca partidele cu Universitatea Craiova şi FCSB, la FRF s-a mers cu propunerea ca ierarhia finală să fie realizată pe baza mediei punctelor per meci în tot sezonul.

Decizia luată azi de către FRF nu ţine cont de niciuna dintre cele două variante. După mărirea numărului de echipe din Liga 1 de la 14 la 16, nu mai retrogradează direct nnimeni ăn acest sezon, iar ultima clasată, Chindia, va disputa jocurile de baraj cu Mioveni, pe 9 şi 12 august.

FRF a decis: Clasamentul Ligii 1 va fi înghețat

Dinamo a fost salvată de retrogradare prin decizia Comitetului Executiv de Urgenţă al FRF
După adresa primită de la LPF, miercuri, în care 13 cluburi (mai puţin Bototşani) au anunţat că sunt de acord cu trecerea de la sistemul cu 14 echipe la cel cu 16, federaţia a convocat de urgenţă pentru azi o şedinţa a CEx-ului, care a mandatat Comitetul de Urgenţă cu aprobarea creşterii numărului de echipe.

Din Comitetul Executiv de Urgenţă al FRF fac parte Răzvan Burleanu, Gino Iorgulescu şi vicepreşedintele FRF Octavian Goga.

În sezonul viitor, vor retrograda două echipe, locurile 15 şi 16, în timp ce locurile 13 şi 14 vor susţine meciuri de baraj cu locurile 3 şi 4 din Liga a 2-a. Astfel că există posibilitatea să retrogradeze nu mai puţin de 4 echipe din Liga 1!

frf , comitetul executiv , sistem liga 1 , 16 echipe liga 1