Actualitate, Featured

Frăţia Dragnea Tăriceanu şi Ben-oni Ardelean a dus România în mijlocul conspiraţiilor mondiale

Frăţia Dragnea Tăriceanu şi Ben-oni Ardelean a dus România în mijlocul conspiraţiilor mondiale

„Care-i prima ştire pe care o daţi, aia cu Dăncilă?”. Liderul PNL, Ludovic Orban, e extrem de bine dispus, chiar jovial, după şedinţa Biroului Executiv al partidului, desfăşurată în sala grupului liberal din Camera Deputaţilor. Cu un picior bine ancorat în podeaua de marmură, preşedintele PNL cochetează cu ziariştii prezenţi, în timp ce-şi sprijină, neglijent, celălalt picior de braţul unui fotoliu.

Dar adevărata politică pare să se facă nestingherit, la doar câţiva paşi în spatele său. Acolo, dincolo de uşa rămasă deschisă de la sala de şedinţe, un fin observator ar putea lesne remarca silueta cenuşie a deputatului liberal Ben-Oni Ardelean întrezărindu-se prin faldurile unei perdele semitransparente care flutură, neglijent, în bătaia vântului.

Frăţia Dragnea Tăriceanu şi Ben-oni Ardelean a dus România în mijlocul conspiraţiilor mondiale

Silueta lui Ben-Oni discută şi gesticulează, cu mişcări ample de braţe, în direcţia unui alt spectru cenuşiu aflat dincolo de pânza draperiei: e ca un teatru mut, cu umbre chinezeşti: avem o figură dominantă şi una care ascultă.

Ne putem întreba, fireşte, cine este deputatul Ben-Oni Ardelean şi de ce acesta preferă discuţiile din spatele perdelei, când sala grupului parlamentar PNL e plină de scaune goale.

Aici, nu trebuie ca la mijloc să fie neapărat vreo explicaţie ocultă: e un lucru bine ştiut că în Palatul Parlamentului, oamenii preferă vecinătatea ferestrelor: sunt locuri binecuvântate de lumină naturală, unde dispui de o reţea mai bună la telefon şi de o amplă vedere panoramică a Bucureştiului.

Şi totuşi, liberalul Ardelean a devenit, fără să vrea, noua stea a politicii româneşti, după difuzarea celui mai recent documentar Netflix – „Familia” („The Fellowship”), o presupus-teribilă organizaţie pe cât de invizibilă, pe atât de influentă şi care, în numele lui Isus, conduce lumea: toţi preşedinţii Statelor Unite din ultimii 70 de ani sunt la degetul mic al acestei „Familii”.

Documentarul oferă spaţii ample României şi îl prezintă pe Ben-Oni Ardelean, pastor baptist la bază, ca pe un pion înaintat al acestei organizaţii care şi-a întins tentaculele şi influenţa asupra ţărilor din Europa de Est. Sunt prezentate întâlniri avute între Ardelean şi senatorul american Robert Adelhort – finanţator şi om de bază al presupusei „Familii”.

„Este o prostie”, e singurul lucru pe care deputatul Ardelean îl spune când e întrebat despre acest documentar şi presupusele sale legături cu respectiva organizaţie creştină neconfesională.

„Nu există nicio Familie”, declară parlamentarul român, care refuză să dea „orice fel de declaraţii pe această temă”.

Cum au încercat Dragnea și Tăriceanu să profite de Frăție
Deputatul PNL nu a dorit să precizeze nimic în plus despre legăturile sale cu alţi congresmeni americani, fraţi întru credinţa baptistă, sau cum anume a ajuns pe lista scurtă a politicienilor români care participă la Micul Dejun Naţional cu Rugăciune din Statele Unite – un important eveniment anual la care au participat toţi preşedinţii americani din ultimii 50 de ani.

Ideea, prezentată în documentar, este că acest „mic dejun”, dincolo de aspectele la vedere, legate de lobby politic sau dezvoltare de relaţii (networking), reprezintă punctul culminant prin care presupusa organizaţie îşi exercită influenţa discretă asupra liderilor americani.

O influenţă care s-ar extinde şi asupra afaceriştilor ori politicienilor, mai mult sau mai puţin influenţi din restul lumii, prezenţi la eveniment.

Fostul lider PSD, Liviu Dragnea, s-a aflat şi el pe lista scurtă a acestui eveniment, unde trebuia să fie prezent în luna februarie a acestui an. Dragnea nu a mai plecat, gest speculat politic de către fostul premier Victor Ponta, care a spus că motivul îl reprezintă o anchetă FBI care l-ar fi împiedicat pe Dragnea să ceară viză pentru Statele Unite.

Și Călin Popescu Tăriceanu a profitat de relațiile cu evangheliștii pentru a ajunge în SUA, în luna aprilie a acestui an, în scopul de a obține o fotografie cu Mike Pence, vicepreședintele ultra-conservator al americanilor.

Tăriceanu a fost însoțit în SUA de Avram Gal, membru ALDE, președinte al New Life International Evangelical Association.
„Acum, pe drumul de întoarcere din SUA, pot afirma că întâlnirile avute aici au fost reușite și am primit doar feedback pozitiv. Menționez că în 2020 Summitul Valorilor Creștine va avea loc la București, în luna septembrie (25-27). Vreau să mulțumesc pe această cale tuturor partenerilor și colaboratorilor. God bless România!”, a scris Gal pe Facebook.

De menționat faptul că exact înainte de plecarea în SUA alături de Călin Popescu Tăriceanu, Avram Gal a fost numit consilier al ministrului Apărării.

https://www.facebook.com/newlife.summi

Grupul parlamentar de rugăciune, varianta de networking românească: „Sunaţi-l pe Ben Oni”
Încă din anii ’90 funcţionează şi în Parlamentul României un foarte discret grup transpartinic reunit sub o denumire similară: „Grupul parlamentar de rugăciune”.

Conform declaraţiilor membrilor săi, grupul se reuneşte o dată pe săptămână, departe de ochii presei.
„Sunt în concediu şi chiar sunt la rude acuma, la Cluj. Sunaţi-l pe Ben Oni Ardelean”, declară senatorul PSD, Titus Corlăţean, fost ministru al Justiţiei (2012) şi de Externe (2012-2014). Şi membru actual al grupului de rugăciune.

Doar că domnul Ben-Oni Ardelean nu vrea să vorbească. Faptul că e cap de afiş într-un documentar despre o organizaţie plină de slujitori secreţi care preferă discreţia micilor cafenele prăfuite, în care se adună la ţesut intrigi planetare, nu pare să-i convină.

„Amestecul ăsta, de politică cu chestiuni de nu ştiu de care, n-are nimic de-a face grupul de rugăciune cu politica şi cu influenţe de nu ştiu ce fel”, spune Corlăţean înainte de a închide telefonul.

https://www.youtube.com/watch?

„Într-adevăr, în orice Parlament din statele democratice există această formulă de grup cu mic dejun de rugăciune, denumire preluată, într-adevăr, din America”, spune Cătălin Nechifor, deputat Pro România.

În legătură cu întâlnirile avute cu congresmenii americani prezenţi la Bucureşti, şi despre care documentarul Netflix spune că ar avea legături cu presupusa Familie, parlamentarul Pro România a spus că „nu a simţit nicio influenţă”. El spune că discuţiile au fost naturale şi fireşti. „S-a vorbit preponderent pe tema religioasă. Nu am fost influenţaţi în niciun fel de ei”.

Ideea centrală a documentarului Netflix este că respectiva Frăţie/Familie se bazează pe următoarea axiomă: „Cu cât reuşeşti să faci o organizaţie mai invizibilă, cu atât ea va fi mai influentă”. Sub imaginea „discreţiei” şi a „invizibilităţii” se poate ascunde, însă, la fel de lesne, şi foarte mult fum.

Pe culoarele goale ale Parlamentului, deputatul Ben-Oni Ardelean păşeşte hotărât cu greutatea omului care pare să poarte pe umeri responsabilităţi uriaşe. Nu vrea să discute nici măcar despre activitatea sa în grupul de rugăciune din Parlament, deşi toţi colegii îl indică pe el ca pe un veritabil lider misionar. Se avântă vitejeşte pe holuri, îndepărtându-se cu corpul uşor aplecat înainte, în buna tradiţie a înaintaşilor misterioşilor săi prieteni americani despre care nu vrea să vorbească.

titus corlatean, liviu dragnea, mic dejun cu rugaciune, catalin nechifor, netflix, ben oni ardelean, grupul de rugaciune

blank