Featured, Investigaţii

Fratele şefului SIE, în „misiune” la bordel

O anchetă jurnalistică dezvăluie că România e o ţară coruptă până în măduva oaselor. Cazul lui Zhan Jian Jun, zis Mihai şi considerat “tatăl chinezilor din Bucureşti”, deţinătorul restaurantului „Shanghai” şi al unui bordel, arată complicităţile dintre infractori şi oameni care reprezintă autorităţi: poliţişti, Garda Financiară, procurori şi chiar ofiţeri SRI.

Povestea incredibilă începe aşa: Ion Craiu, fost fotbalist la ASA Târgu Mureş, a ajuns în poliţie. Subcomisar al Secţiei 11, el răspundea de restaurantul “Shanghai”, deţinut de cetăţeanul chinez Zhan Jian Jun, zis Mihai, în Sectorul 3 al Capitalei, aproape de Mall Vitan, scriu jurnaliştii de la “Gazeta sporturilor”.

După pedofilul Eugen Stan, de la Brigada Rutieră, Poliţia e zguduită acum de un alt scandal uriaş. Pe scurt, în 2004 – 2005, chinezii creaseră o reţea de prostituţie: printre cele 15-20 de fete, cinci erau minore, între 14 şi 17 ani. Bomba a fost detonată miercuri de tolo.ro: Gabriel Predoiu, fratele generalului Silviu Predoiu (şeful Serviciului de Informaţii Externe), a fost recunoscut în 2005, la DIICOT, de una dintre fete! Şeful SIE susţine însă că fratele lui, Gabriel, era în misiune de la SRI la restaurantul ”Shanghai”. Declaraţia generalului sună ridicol, având în vedere că până şi fetele îl ştiau pe fratele său drept “Gabi SRI”! Născut pe 1 ianuarie 1961, Gabriel Predoiu era ofiţer SRI în 2004-2005, fiind văzut des alături de şeful traficanţilor, scrie gsp.ro.

blank

Silviu Predoiu, şeful Serviciului de Informaţii Externe

Tinerele erau recrutate din provincie. Închise într-un apartament cu gratii la geamuri, erau obligate să satisfacă poftele clienţilor, “cam patru-cinci într-o noapte, indiferent că eram însărcinate sau la ciclu”, după cum au declarat ele. Poliţistul Craiu nu doar că nu reclamase şefilor prostituţia cu minore din salonul de masaj de la ”Shanghai”, dar îi proteja pe traficanţi şi-i numea ”jegoşi” pe cetăţenii care îi reclamau. Lui Craiu nu i s-a întâmplat nimic, a fost înaintat în grad de două ori şi s-a pensionat recent ca şef al Poliţiei Parlamentului.

Procurorii DIICOT au făcut cercetări şi au devoalat faptele îngrozitoare de la “Shanghai”. Fetelor obligate să se prostitueze le-au fost arătate fotografii cu clienţi, iar ele au recunoscut personaje cu greutate. Iar în câteva poze erau poliţişti care ar fi trebuit să le protejeze, oameni de la Garda Financiară şi procurori care aveau datoria să-i pună sub acuzare pe cei care le sechestrau! În 2004 şi în 2005, un grup de cetăţeni chinezi şi români derulase ”o amplă operaţiune de crimă organizată, sprijinită de persoane cu funcţii în stat”, după cum spune rechizitoriul DIICOT nr. 719, trimis în instanţă pe 22 mai 2006. Chinezii învârteau combinaţii mari, nu trăiau neapărat din prostituţie, dar foloseau fete tinere pentru propria distracţie, pentru şantaj asupra oamenilor sus-puşi şi ca să ungă alte afaceri, explică gsp.ro. Adevăraţii bani ai reţelei create de chinezi veneau din ilegalităţi cu marfă, din extorcarea afaceriştilor chinezi cu ajutorul Gărzii Financiare şi al poliţiei şi din trafic transfrontalier de persoane.

Procesul mafioţilor s-a derulat până în 2008. Tribunalul Bucureşti a condamnat doi chinezi şi trei români din subordine, între 3 ani cu suspendare şi 5 ani! Procurorii DIICOT au făcut apel, arătând că ”pedeapsa maximă prevăzută de lege e de 20 de ani. E vorba de trafic sexual, trafic şi exploatare de minori, trafic de persoane”. Mai mult, Curtea de Apel a decis că nu e cazul expulzării din România a capului reţelei, Mihai. Nici la Înalta Curte nu s-a schimbat nimic. Ieşiţi din închisoare, chinezii pot deci rămâne în ţară, mai arată tolo.ro.

blank

Gabriel Predoiu, recunoscut de una dintre fetele silite să se prostitueze

DIICOT mai adăugase ceva în rechizitoriu: “Cerem disjungerea cauzelor şi continuarea cercetărilor în vederea identificării ofiţerilor de poliţie şi a comisarilor de Gardă Financiară, sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni de corupţie”. Adică protectorii reţelei de carne vie. La solicitarea ziariştilor de la “Gazeta sporturilor”, DIICOT a răspuns, zilele trecute, că nu s-a găsit nimic ilegal legat de ce au făcut poliţiştii, procurorii, angajaţii Gărzii Financiare sau ai SRI în cazul minorelor exploatate!

Procuror care frecventa restaurantul cu cântec

În caz nu erau implicaţi doar poliţişti şi comisari din Garda Financiară, ci şi procurori. Unul este Marius Olteanu Felician, actualul procuror şef de secţie Urmărire Penală la Curtea de Apel Militară. Poliţistul Craiu, un alt poliţist, Liviu Bărbos, procurorul Olteanu şi alţii fuseseră recunoscuţi chiar de fetele obligate să se prostitueze. Ei fie se culcaseră cu ele, fie asistaseră la forţarea unor fete, fie îl ajutau pe patron să-şi continue afacerile ilicite, fie le făceau pe toate. Jurnalistul Cătălin  Tolontan pune o întrebare al cărei răspuns ar putea fi înfricoşător: cum au ajuns un procuror, poliţişti şi un ofiţer SRI, fratele actualului şef al SIE, într-un dosar apoi muşamalizat?

blank
blank