Franța
Featured, Sport

Franța a fost eliminată de la EURO 2020, după ce a pierdut la penalty-uri

Franța a fost eliminată de la EURO 2020, după ce a pierdut la penalty-uri meciul disputat în optimi, pe Arena Națională, cu Elveția (3-3, 4-5 d.l.d.).

EURO 2020 | Nicio șansă pentru rejucarea meciului Franța – Elveția, după ce peste 200.000 de oameni au semnat o petiție
Un fan al ”Cocoșilor galici” a lansat o petiție către UEFA pentru rejucarea meciului din optimi de pe Arena Națională. Motivul invocat este faza penalty-ului ratat de Kylian Mbappe, când Yann Sommer nu ar fi avut un picior pe linia porții, așa cum prevede regulamentul.

Ideea a prins rapid aripi și peste 250.000 de persoane au semnat petiția. Inițiativa a fost preluată de presa internațională, însă nu are nicio șansă de izbândă.

“UEFA nu are nici cea mai mică dorință pentru rejucarea partidei. Forul european este convins că arbitrii și oficialii VAR au luat decizia corectă.”, scriu spaniolii de la Marca.

De altfel, pe rețelele sociale au apărut imagini cu momentul în care Kylian Mbappe execută penalty-ul de pe Arena Națională și se vede clar cu Yann Sommer are piciorul stâng pe linia porții.

EURO 2020 | Franța – Elveția 3-3, 4-5 d.l.d
Campioana mondială Franţa a fost eliminată de Elveţia, cu 5-4, la loviturile de departajare, pe Arena Naţională din Bucureşti, în optimile de finală ale EURO 2020, într-un meci în care scorul a fost 3-3 după prelungiri.

Franţa a pierdut un meci pe care l-a avut în mână şi l-a scăpat în ultimele minute ale timpului regulamentar.

Karim Benzema (57, 59) şi Paul Pogba (75) au marcat golurile francezilor, Haris Seferovic (15, 81) şi Mario Gavranovic (90) au înscris pentru elveţieni, iar la loviturile de departajare au transformat Mario Gavranovic, Fabian Schaer, Manuel Akanji, Ruben Vargas şi Admir Mehmedi, respectiv Paul Pogba, Olivier Giroud, Marcus Thuram, Presnel Kimpembe, Kylian Mbappe ratând ultimul şut.

Seria de invincibilitate a Franţei a ajuns la 20 de partide consecutive (eşecul la penalty-uri nu este luat în considerare).

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală: Austria – Macedonia de Nord (13 iunie, scor 3-1), Ucraina – Macedonia de Nord (17 iunie, scor 2-1), Ucraina – Austria (21 iunie, scor 0-1), toate în Grupa C, precum şi partida din optimile de finală Franţa – Elveţia.

Elveţia va juca în sferturile de finală, azi, la Sankt Petersburg, contra Spaniei