Franța
Featured, International

Franța a declarat, oficial, al 4 val al pandemiei COVID

Franța a intrat oficial în cel de-al patrulea val al pandemiei de COVID-19, a anunțat Gabriel Attal, purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Paris.

Din acest motiv, Executivul din Franța va impune restricții noi începând de miercuri, dar și noi sancțiuni pentru nerespectarea acestora.

Țara a intrat în al patrulea val al pandemiei ca urmare a creșterii numărului de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, mai ales din cauza variantei Delta a coronavirusului.

Attal a declarat că țara a înregistrat o creștere bruscă și puternică a ratei de infectare, iar varianta Delta este responsabilă pentru 80% dintre noile cazuri de COVID-19.

„Am intrat într-un al patrulea val al virusului. Dinamica pandemiei este extrem de puternică. Vedem un val mai rapid, o pantă mai abruptă decât toate cele precedente”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Acesta a reamintit că autoritățile de la Paris iau toate măsurile necesare pentru a se asigura că acest nou val nu va produce mai multe victime. El a atras atenția că cea mai bună metodă de a preveni îmbolnăvirile o reprezintă vaccinarea.

„Vaccinarea limitează drastic numărul de forme grave”, a spus el, subliniind că cifrele actuale ale campaniei generale de vaccinare din Franţa nu au fost suficiente.

Proteste în Franța din cauza noilor restricții
Peste 100.000 de oameni au ieșit în stradă pentru a protesta față de planul propus de autorități privind vaccinarea obligatorie a personalului medical, dar și impunerea de restricții de intrare în locuri publice pentru persoanele nevaccinate.

Protestatarii au descris situația din Franța ca fiind o „dictatură sanitară”.

În replică, Attal a declarat că Guvernul nu va fi descurajat și nu va ceda în fața acestor „lozinci revoltătoare”.

Noile restricții intră în vigoare de miercuri, iar persoanele vaccinate vor putea demonstra că s-au imunizat folosind certificatul digital COVID.

Nerespectarea regulilor va duce la amenzi cuprinse între 1.500 și 45.000 de euro, notează sursa citată. Mai mult, cei care încalcă în mod repetat restricțiile riscă până la un an de închisoare.

blank