Carole Bouquet, Mimie Mathy, Vanessa Paradis, Pierre Palmade, Alexandra Lamy, Julien Clerc, Stéphane Bern, Michel Drucker, Claude Chirac şi Amélie Mauresmo sunt câteva dintre personalităţile din Franţa care îi cer preşedintelui Emmanuel Macron, printr-un manifest publicat duminică în săptămânalul Le Journal du Dimanche, să protejeze victimele violenţei conjugale prin măsuri eficiente, informează AFP citat de News.ro.

Actriţa Muriel Robin s-a alăturat celor 87 de semnatari ai apelului, susţinând textul care precizează ca femeile „să nu mai moară în indiferenţă totală” şi cheamă la manifestaţia programată pe 6 octombrie la Paris.

Sub titlul „Să le salvăm pe cele care mai sunt încă în viaţă”, Muriel Robin aminteşte că „la fiecare trei zile, o femeie moare sub loviturile partenerului sau al fostului soţ” şi că anul trecut „123 de femei şi-au pierdut viaţa” în timp ce „225.000 de alte femei au fost victimele violenţei conjugale”.

Citeste si...
Parlamentul din Grecia a aprobat legalizarea și producerea canabisului

Amintind că „lupta împotriva violenţelor asupra femeilor a fost proclamată marea cauză naţională pentru anul 2018”, actriţa estimează că „persistă o tăcere asurzitoare”.

„Trebuie să înceteze acest lucru. E nevoie ca strigătul nostru să fie la fel de răsunător ca negarea care domneşte astăzi. Domnule preşedinte, să acţionăm pentru ca aceste femei să nu mai moară în indiferenţă totală, ca să nu ne mai fie ruşine de aceste cadavre”, se arată în textul apelului.