Japonia
International

FOTO Japonia mută 40 avioane de 3.200.000.000$ pe o șosea de teama unui tsunami. Care a fost logica?

Japonia a decis să mute 40 avioane în valoare de de 3.200.000.000$ pe o șosea de teama unui tsunami. Care a fost logica acestui demers aflăm după

Japonia, asigură protecția echipamentelor critice împotriva ciclurilor meteorologice extreme este o prioritate de top pentru bazele militare din întreaga lume – un exemplu în acest sens fiind decizia Bazei aeriene japoneze Naha de a muta temporar un număr de avioane de luptă F-15J la un nivel mai înalt, în urma unui recent avertisment de tsunami.

Un astfeld e avion de luptă costă 80.000.000$.

Japonia mută 40 avioane de 3.200.000.000$ pe o șosea de teama unui tsunami. Care a fost logica?
Baza a publicat recent imagini care arată câteva dintre avioanele sale F-15J înghesuite de-a lungul unui drum civil.

Baza aeriană Naha a Forțelor de autoapărare aeriană japoneze (JASDF) – care este situată pe coasta Mării Chinei de Est a părții sudice a insulei Okinawa, cea mai mare insulă din cadrul prefecturii japoneze Okinawa – are aproximativ 40 de F-15J. Aerodromul, care include o pistă de aterizare în largul țărmului „recifului”, servește, de asemenea, ca aeroport comercial, scrie twz

Japonia

Aeronavele fac parte din Escadrila a 9-a aeriană din Naha, care are două escadrile: Escadrilele 204 și 304 de luptători tactici.

La scurt timp după cel de-al Doilea Război Mondial și până în anii 1970, Naha a fost o bază importantă a Forțelor Aeriene ale SUA, aflată sub controlul operațional al Forțelor Aeriene din Pacific (PACAF).

Avertisment care nu se discută

„În urma avertismentului de tsunami din 3 aprilie, Baza Aeriană Naha s-a mobilizat pentru a evalua situația pagubelor din zona Sakishima și, în același timp, a evacuat avioanele de vânătoare F-15 și vehiculele către un teren mai înalt pentru a proteja echipamentele”, se arată într-o traducere automată a legendei imaginii postate de bază pe X.

„Întreținem în mod constant aceste echipamente și apărăm regiunea de sud-vest pentru a răspunde la orice circumstanțe neprevăzute”.

blank

Pe baza vizibilității clare a hangarului MRO Japan – care oferă servicii de întreținere a aeronavelor – din fundalul imaginii din articol și a amplasării clădirii în apropiere de malul apei, se pare că avioanele F-15J au fost remorcate de pe platforma estică, pe un drum spre autostradă.

Japonia

Recenta alertă de tsunami din Japonia, care a impus evacuarea zonelor de coastă din prefectura sudică Okinawa, a fost emisă ca urmare a celui mai puternic cutremur din ultimii 25 de ani, care s-a produs miercuri dimineața devreme în largul comitatului Hualien, în partea de est a Taiwanului.

Cutremurul a avut o magnitudine de 7,4 grade pe scara Richter, fiind clasificat drept un seism „major”. Puterea cutremurului a fost de așa natură încât a putut fi resimțit până în părți din Japonia continentală și China.

blank