Oliver McBurnie, atacantul lui Sheffield United, a fost în centrul atenției în această săptămână, dar nu pentru vreo realizare sportivă, ci pentru că a bătut un suporter în plină stradă.

Fotbalistul scoțian Oliver McBurnie a fost filmat de un fan al rivalei Leeds United, care l-a și ironizat, moment în care s-a enervat și s-a năpustit asupra suporterului, pe care l-a lovit în repetate rânduri în față.

Suporter bătut de un fotbalist din Premier League în plină stradă
Elliot Wright, suporterul victimă, a relatat evenimentul, recunoscând că totul a plecat de la faptul că l-a ironizat pe Oliver McBurnie pentru că a retrogradat cu Sheffield United.

”Eram împreună cu doi prieteni și l-am văzut că devenea agresiv și vocal. I-am spus în glumă ‘calmează-te, prieten, nu poate fi mai rău decât faptul că ai retrogradat’. La început părea în regulă, mi-a zis doar ‘lăsați telefonul deoparte, băieți’.

I-am spus ‘de ce să las telefonul?’. Apoi a venit la mine și m-a lovit, m-a lovit de mai multe ori, apoi unul dintre prietenii mei l-a tras de acolo. Imediat, el și cei care erau cu el, o fată și un băiat, au plecat”, a povestit Elliot Wright, pentru The Sun.

La câteva zile de la incident, deși s-a ales cu semne vizibile pe față de la loviturile încasate, o tăietură și un ochi învinețit, Elliot Wright a transmis, pe Twitter, că nu are de gând să îl dea în judecată pe Oliver McBurnie.

”În ceea ce mă privește, cazul este închis. Nu vreau să iau nicio altă acțiune. Îi doresc lui Oliver McBurnie toate cele bune pe viitor. După anul pe care l-am avut, e timpul să privim către viitor”, a fost mesajul suporterului.

Dacă Elliot Wright nu îl va da în judecată pe Oliver McBurnie, atacantul ar putea suporta consecințe la clubul de care aparține, Sheffield United, care a anunțat demararea unei anchete în această speță.