Kylian Mbappe (22 de ani) mai are contract cu PSG până la finalul acestui sezon și a refuzat mai multe oferte de prelungire din

Kylian Mbappe a recunoscut că pleacă de la PSG
Atacantul francez nu a vorbit până acum despre situația sa, însă a decis să rupă tăcerea în presa din țara natală. Mbappe a recunoscut, pentru prima dată, că va pleca de la PSG la finalul acestui sezon.

“Am cerut să plec de la PSG, pentru că, din momentul în care nu mi-am mai dorit prelungirea, am vrut ca clubul să obțină o sumă în schimbul meu, astfel încât să poată aduce un înlocuitor de calitate. Acest club mi-a dăruit multe, am fost mereu fericit în cei 4 ani petrecuți aici și încă sunt.

Le-am transmis celor din club din timp faptul că nu mai rămân, pentru ca ei să aibă timp să reacționeze. Am vrut ca totă lumea să aibă de câștigat din această afacere, să ne strângem mâinile, dar, le-am spus, de asemenea, că dacă își doresc ca eu să rămân, atunci o voi face.”, a declarat Kylian Mbappe, pentru RMC Sport.

“Le-am spus că vreau să plec şi am făcut acest lucru încă de la sfârşitul lunii iulie. Personal, m-a deranjat faptul că s-a spus că am făcut acest lucru în ultima săptămână a lunii august. I-am anunţat destul de devreme pentru că am vrut ca toată lumea să iasă în câştig, să se facă o afacere bună şi să fim mulţumiţi cu toţii”, a adăugat decarul lui PSG.

Interviul, din care RMC Sport a prezentat extrase pe site-ul său oficial, urmează să fie difuzat integral marţi seara. Presa spaniolă a dezvăluit în această vară că Real Madrid a oferit 170 milioane de euro în schimbul lui Kylian Mbappe, însă conducătorii lui PSG au refuzat această sumă, iar acum riscă să-l piardă gratis pe jucător, al cărui contract expiră la finalul sezonului.

Karim Benzema: “Kylian Mbappe va juca la Real Madrid”
Atacantul lui Real Madrid, Karim Benzema, a reiterat ideea că sosirea lui Kylian Mbappe (PSG) la gruparea din La Liga este doar ”o chestiune de timp”, el neavând nicio îndoială că acest lucru se va întâmpla.

”A spus asta chiar el (Mbappe – n.r). A spus că-şi doreşte altceva, că vrea mai mult. Într-o zi, Kylian va juca la Real Madrid. Nu ştiu când, dar ştiu că se va întâmpla. Este doar o chestiune de timp. Real Madrid este cel mai bun club din lume. Chiar dacă echipa e în reconstrucţie, ea joacă un fotbal nou, are o nouă generaţie. Trebuie investit în tineri pentru ca ei să devină peste un timp jucători de elită. Eu sunt alături de ei ca să-i ajut, vorbesc mult cu ei, vreau să contribui la dezvoltarea lor”, a declarat Benzema.

Săptămâna trecută, Karim Benzema a atins bariera de 200 de goluri înscrise în campionatul de fotbal al Spaniei, graţie dublei pe care a reuşit-o în partida câştigată pe teren propriu de Real Madrid, cu scorul de 6-1, în faţa formaţiei Mallorca. Benzema, care a punctat atunci în minutele 3 şi 78, a disputat cu acea ocazie al 389-lea meci pe prima scenă a fotbalului spaniol, în cel de-al 13-lea său sezon la Real Madrid.

Benzema declara şi luna trecută că ar vrea ca Mbappe să joace alături de el la ”galactici”. Şi la începutul lui iunie, după revenirea sa de la naţională, Benzema a vorbit despre Mbappe: “Toţi jucătorii mari vor să vină într-o zi la Real Madrid, aşa că îi doresc ca asta să se facă rapid, în orice caz dacă vrea să plece de la PSG, care este şi ea o echipă bună.”