Autoritățile afgane au confirmat că un tânăr fotbalist a murit luni după ce a căzut dintr-un avion american pe aeroportul din Kabul, scrie BBC. Zaki Anwari, în vârstă de 19 ani, a jucat la echipa națională de tineret a Afganistanului.

Nu au fost dezvăluite alte detalii despre tragicul incident.

Mulţimi de oameni care încearcă să fugă din Afganistan au luat cu asalt aeroportul după ce insurgenţii talibani au preluat duminică puterea, mulţi fiind văzuţi încercând să urce într-un avion în mişcare.

Potrivit sursei citate, cunoscutul fotbalist afgan Zaki Anwari a căzut dintr-un avion Boeing C-17 al armatei americane, iar decesul său a fost confirmat de Direcţia Generală a Sportului.

Într-o declarație pe Facebook, Direcția Generală Afganistană pentru Educație Fizică și Sport a adus un omagiu tânărului fotbalist. „Să se odihnească în cer și să se roage lui Dumnezeu pentru familia sa, prieteni și colegi din sport”, se arată în mesaj.

Talibanii au preluat duminică controlul în Kabul și, practic, asupra întregului Afganistan. Ultimul bastion necucerit este aeroportul situat la nord de Kabul, unde forțe americane și ale aliaților organizează evacuarea propriilor cetățeni, dar și a miilor de afgani care nu vor să trăiască sub un regim taliban. Talibanii au promis că vor fi pașnici și nu vor încălca drepturile civililor, însă situația este departe de a putea fi catalogată drept stabilă.

Mai multe imagini cu puternic impact emoțional au surprins oameni care au vrut să plece cu un avion militar american și și-au pierdut viața după ce au căzut din aparatul de zbor în timp ce acesta lua altitudine.