Fratele vitreg al liderului MISA, fostul deputat PDSR Gabriel Bivolaru, a fost trimis în judecată într-un dosar de evaziune fiscală. Politicianul care acum 16 ani era condamnat pentru o fraudă care depășea 2.200 de miliarde de lei vechi, este acum judecat pentru cincizeci de cartușe cu țigări, aduse ilegal din Republica Moldova!

În martie 2004, Gabriel Bivolaru era condamnat la cinci ani de pușcărie pentru devalizarea Băncii Române de Dezvoltare (BRD), pentru un prejudiciu uriaș.

La vremea respectivă, sentința decisă de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție a fost intens dezbătută în presă, în condițiile în care a fost considerată prea blândă, în raport cu prejudiciul calculat de anchetatori. În cele din urmă, fostul politician a fost eliberat condiționat după doi ani și zece luni.

Nu a durat mult și a avut din nou probleme cu autoritățile, după ce a fost arestat preventiv, la Constanța, pentru furt de produse petroliere.

Prejudiciul a fost stabilit la un milion de lei. Judecat în libertate, Bivolaru a primit o condamnare de 11 ani, însă pedeapsa nu a rămas, încă, definitivă.

În ciuda problemelor cu legea, Bivolaru s-a reorientat din nou și s-a implicat activ în afacerile cu țigări de contrabandă.

Totuși, dacă până acum acesta a fost acuzat pentru afaceri ilegale de milioane, ultimul dosar în care a fost trimis în judecată pare, mai degrabă, o glumă.

La data de 17 aprilie 2019, Judecătoria Buzău a dispus confiscarea specială pentru 50 de cartușe de țigări moldovenești, găsite la fostul politician. „…ia măsura de siguranţă a confiscării speciale cu privire la 50 cartuşe de ţigarete din care: 20 cartuşe a câte 10 pachete de 20 ţigarete marca RITM, de culoare alb cu roşu-timbrate Republica Moldova; 30 cartuşe a câte 10 pachete de 20 ţigarete marca MARBLE, de culoare roşu, netimbrate, ridicate de la intimatul Bivolaru Gabriel”, se arată în decizia Judecătoriei Buzău.

Ulterior, afaceristul a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de evaziune fiscală, iar anul acesta, la data de 6 februarie, a avut primul termen.

Fostul deputat este, de altfel, fratele vitreg (de tată) al celebrului Greogorian Bivolaru, liderul Mișcării de Integrare Spirituală în Absolut (MISA).

Zis și ”Guru„ fratele lui Gabriel Bivolaru a fost condamnat în 2013 de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la şase ani de închisoare pentru act sexual cu un minor, perversiune sexuală în formă continuată şi trafic de minori. Concret, acesta a fost acuzat că, în perioada 2002 – martie 2004, Gregorian Bivolaru, din postura de „profesor de yoga” şi „mentor spiritual”, a întreținut relații sexuale cu mai multe minore, cursante de yoga.

Acesta a reuşit să părăsească ilegal teritoriul României, dar a fost reţinut, pe 4 aprilie 2005, de poliţia oraşului suedez Malmo. Ulterior, autorităţile suedeze i-au acordat azil politic.

Mediafax Foto