Actualitate, Stiri

Fostul primar al Craiovei, condamnat definitiv

Antonie Solomon a primit 3 ani de închisoare cu executare

Solomon

Fostul primar al Craiovei, Antonie Solomon, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare în dosarul de corupţie, potrivit unei decizii definitive luate vineri de instanţa supremă, aceeaşi pedeapsă fiind dispusă în cazul omului de afaceri Cornel Penescu.

Conform hotărârii instanţei, Solomon, în prezent senator PPDD, a fost condamnat la trei ani de închisoare şi trei ani de interzicere a unor drepturi, pentru luare de mită.

Tot în cazul lui Solomon, instanţa a dispus confiscarea sumei de 50.000 de euro, reprezentând suma luată de acesta drept mită. Cornel Penescu a primit tot trei ani de închisoare cu executare, pentru dare de mită.

Dragos George Stancu a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare, pentru dare de mită. Instanţa a stabilit în cazul acestuia un termen de încercare de trei ani şi şase luni. Gheorghiţă Pieca a primit o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, cu un termen de încercare de trei ani.

Instanţa a mai dispus menţinerea sechestrului pentru suma de 50.000 de euro ridicată de procurori de la domiciliul lui Solomon, în cazul celorlalţi inculpaţi fiind ridicată măsura asiguratorie asupra bunurilor mobile şi imobile.

Magistraţii ÎCCJ au decis pe 11 iulie să-l condamne pe parlamentarul PP-DD la 3 ani de închisoare cu executare. Antonie Solomon a fost trimis în judecată pentru luare de mită şi fals intelectual. El e acuzat că a primit mită de la omul de afaceri Cornel Penescu pentru a-i elibera autorizaţia de construcţie pentru un nou magazin şi pentru racordarea la reţeaua de transport în comun din Craiova, unde Solomon era, la acea vreme, primar.

Solomon a petrecut şase luni în arest preventiv, în perioada martie-septembrie 2010.

Antonie Solomon a fost primar al Craiovei in perioada 2004-2012. Fost membru PSD, PDL, UNPR, el este acum senator PP-DD de Dolj. (I.G.)