Fostul președinte al Georgiei și fost guvernator al Odesei, Mihail Saakașvilli, aflat acum în exil, ar fi fost otrăvit cu mercur și alte metale
International

Fostul președinte al Georgiei a fost otrăvit. Ce au descoperit medicii

 2 Vizualizari totale,  1 Vizualizari azi

Ceea ce s-a crezut, s-a bănuit, s-a speculat, este acum dovedit. Medicii nu mai au nicio îndoială. Fostul președinte a fost victima unei tentative de otrăvire.

Fostul președinte al Georgiei și fost guvernator al Odesei, Mihail Saakașvilli, aflat acum în exil, ar fi fost otrăvit cu mercur și alte metale grele. Medicii au declarat că organele lui încep să cedeze și că ar putea să moară în orice moment.

Mai mult, acesta este la un pas să intre în comă. Medicul și șeful ONG-ului Empatia, Mariam Djişkariani, a declarat că o analiză efectuată recent a depistat prezenţa a trei metale grele în corpul fostului președinte al Georgiei, Mihail Saakaşvili. „A fost supus torturii, unor tratamente inumane și, probabil, a existat o încercare de a-l otrăvi… În părul lui au fost găsite trei metale grele”, a explicat expertul.

Doctorul i-a cerut, de asemenea, președintelui Georgiei, Salome Zurabişvili, să-l ierte pe politician, mai ales în această situație critică. La rândul său, avocatul lui Saakaşvili, Şalva Kaceapuridze, le-a spus reporterilor că, dacă în cele din urmă se va confirma că a fost otrăvit, atunci activiștii pentru drepturile omului și membrii familiei fostului președinte vor trebui să apeleze la corpul diplomatic cu o cerere de eliberare.
Fostul președinte al Georgiei și fost guvernator al Odesei, Mihail Saakașvilli, aflat acum în exil, ar fi fost otrăvit cu mercur și alte metale
Fostul președinte al Georgiei, în mare pericol

Fostul președinte s-a confruntat și cu alte probleme. Saakaşvili, în vârstă de 54 ani, a refuzat primă dată să se alimenteze timp de 50 de zile, apoi 20 de zile, pentru a denunţa trimiterea sa în închisoare în urma unei condamnări pentru abuz de putere.

Liderul partidului la putere „Visul georgian”, Irakli Kobahidze, declarase că Saakaşvili „nu este mulţumit de scăderea nivelului său de viaţă de când este încarcerat”. „Nu trebuie decât să mănânce câteva ouă şi brânză proaspătă, şi totul va reintra în ordine”, spunea el la momentul respectiv.

Mihail Saakaşvili, care a condus Georgia din 2004 până în 2013, a fost arestat şi apoi închis în octombrie 2021 la revenirea în ţară după câţiva ani de exil. Chiar dacă viața lui este în pericol, autoritățile nu au luat măsuri.

blank