Sarkozy
Featured, International

Fostul preşedinte al Franţei Nicolas Sarkozy, găsit vinovat de finanţare ilegală a campaniei sale electorale din 2012

Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy a fost găsi vinovat joi de finanţarea ilegală a campaniei sale electorale din 2012, la doar şapte luni după ce a mai fost condamnat pentru corupţie şi trafic de influenţă.

Tribunalul a considerat că Sarkozy, şef al statului între 2007 şi 2012, a beneficiat de pe urma unui sistem dublu de contabilitate creat pentru a putea eluda limitele de cheltuieli de campanie impuse de legea franceză.

EFE aminteşte că această nouă decizie a justiţiei are loc la şapte luni după ce Sarkozy, în vârstă de 66 de ani, a fost condamnat în primă instanţă la trei ani de închisoare, dintre care doi cu executare şi unul de arest la domiciliu, pentru corupţie şi trafic de influenţă, anunţă Agerpres.

Potrivit Reuters, urmează ca tribunalul să decidă ce pedeapsă va primi fostul preşedinte. Procurorii cer un an de închisoare, din care jumătate cu suspendare. Este totuşi puţin probabil ca Nicolas Sarkozy să ajungă la închisoare în viitorul apropiat, dat fiind că este de aşteptat să facă recurs.