Fostul premier Mihai Tudose a scris, pe Facebook, despre negocierile purtate cu PSD pentru o eventuală intrare la guvernare a formațiunii din care face parte. Europarlamentarul Pro România susține că nu se pune problema intrării la guvernare în executivul condus de Viorica Dăncilă. De asemenea, Tudose îi atacă pe cei din ALDE spunând că au primit de la PSD prea mult „față de ceea ce reprezintă.”

„E noaptea minții… Că ALDE are și așa prea multe față de ceea ce reprezintă… e problema PSD! Dar că a devenit și pețitoarea PRO România parcă e cam muuuuult prea mult!!!”, a scris Mihai Tudose.

Acesta amintește că și fostul premier, Victor Ponta a susținut că Pro România nu va intra la guvernare.

„Așa că, dragă CEX, vezi cu alde ALDE ce faci!” este îndemnul lui Tudose pentru foștii săi colegii din PSD.

Purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian, a declarat, joi, la Iași, care au fost condițiile impuse de ALDE pentru a rămâne la guvernare.

”Am propus PSD ca din cei 19 miniştri patru să aparţină ALDE şi patru să aparţină Pro România, fireşte unul dintre cei patru având şi rangul de vicepremier pentru fiecare dintre cele două partide. În acelaşi timp am făcut şi o clasificare a ministerelor. Dintre Ministerul Transporturilor şi cel al Dezvoltării, PSD ar trebui să renunţe la unul. La fel între Educaţie şi Sănătate, PSD va trebui să renunţa la un minister”, a spus Vosganian.

Liderii PSD din țară se reunesc luni într-o ședință a Comitetului Executiv al partidului, unde agenda discuțiilor include și soarta coaliției de guvernare, în contextul în care, partenerii de la ALDE negociază cu Pro România pentru formarea unei noi alianțe politice.

https://www.facebook.com/MihaiTudoseDeputat