Actualitate, Featured

Fostul lider al pensionarilor este sceptic: Nu se mai poate face acum lumină

Fostul lider al organizației de pensionari a PSD, Mircea Rizoiu, membru fondator al partidului, a comentat luni, trimiterea în judecată a dosarul Revoluției, în care care Ion Iliescu a fost pus sub acuzare pentru infracţiuni contra umanităţii:

Fostul lider al pensionarilor este sceptic:

Fostul lider al organizației de pensionari a PSD „În situația dată, și nu numai acum, vânătoarea de vrăjitoare continuă. Ce se întâmpla? Participarea sau determinarea momentul de atunci a fost făcută în altă parte și nu în România. Aș vrea să știți că fac parte din generația celor care nu au uitat elemente, momente, scene, care au fost edificatoare pentru tot ce s-a întâmplat în țara noastră. Ca să faci asemenea lucruri trebuie neapărat găsit un țap și l-a găsit pe Iliescu. Nu contează că are 90 de ani, contează să găsească totuși ceva care să justifice multe alte lucruri”
„Eu personal am fost participant direct, deși nu sunt revoluționar pentru că mi-e scârbă pur și simplu de ideea de a fi revolutionar, știu cine au fost revoluționari, în ce împrejurări au venit și au luat o grămadă de bani pe spinarea poporului cu titulatura de revoluționari. Eu am fost pe 22 decembrie acolo, în Piață, m-am rotit după ceasul de la Universitate, de acolo, când au venit cu tunul de apă, când a întors TAB-ul vizavi de Inter a murit fata aia că a intrat sub roți, că unul ca Dan Iosif l-am văzut și pe el pe acolo dar în altă ipostază. Toată imaginea asta mi-a consolidat punctele de vedere”
„Veneam în noiembrie 1989 de la Buzău cu soția mea, cu mașina, și ne miram că erau mașini Lada cu remorcile specifice cu care veneau vară de vară la mare și ne miram atunci unde s-or duce pe vremea asta că nici câinele nu poți să-l dai afară. Abia după Revoluție mi-am dat seama că au fost mulți vizitatori pe aici, trecuți sub tăcere cu multă abilitate. Noi, ca popor, am trăit o tragedie și continuăm să o trăim”
„Regret, încerc un sentiment de părere de rău, sincer vă spun, că nu ne adunăm, încă nu ne adunăm și cineva are de câștigat din treaba asta. Se pare că nu e de pe aici, de pe la noi, dar asta e realitatea”
„Nu se mai poate face acum lumină, pentru că însăși momentul de atunci a fost într-o mare confuzie și s-a vrut să fie într-o mare confuzie. Eram în decembrie pe 21 și pe 22 ca mulți alții din Capitală, au fost elemente disparate, nu eram în stare, din punct de vedere informațional era o opacitate extraordinară și din partea autorităților de atunci, ca și acum, se pune batista pe țambal. Cea mai mare tragedie este că nu ne cunoaștem trecutul”

blank