Actualitate, Featured

Fostul Avocat al Poporului Gheorghe Iancu este propunerea PSD-ului, pentru postul de judecător la CCR

Fostul Avocat al Poporului Gheorghe Iancu este propunerea social-democraților pentru postul de judecător la CCR, din partea Camerei Deputaților, au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX.

Gheorghe Iancu îl va înlocui pe judecătorul CCR Ștefan Minea al căruia mandat expiră pe data de 15 iunie.

Pe 25 aprilie, vicepreședintele Camerei Deputaților Florin Iordache a anunțat că PSD va avea două nominalizări, până pe 7 mai, pentru postul de judecător al CCR, o propunere fiind făcută de Senat, iar o alta de Cameră. Conform calendarului ar urma ca, marți, Comisia juridică să adopte raport cu privire la candidaturile penru funcția de magistrat al Curții.

Totodată, referitor la nominalizările pentru posturile de magistrat la Curte, Călin Popescu Tăriceanu a anunțat, vineri, că PSD-ALDE va avea o singură nominalizare pentru postul de judecător la CCR, în contextul încheierii mandatului magistratului Maya Teodoroiu. Termenul depunerii candidaturilor a fost stabilit pentru luni, potrivit unei decizii a Biroului permanent al Senatului.

Mandatul magistratului Ștefan Minea la CCR expiră pe data de 15 iunie. Acesta a fost numit judecător CCR pe 15 iunie 2010.

Mandatul judecătoarei Curții Constituționale Simona-Maya Teodoroiu expiră pe 15 iunie. Aceasta a fost propusă de PSD și aleasă în februarie 2015 de plenul Senatului în calitatea de judecător al CCR în locul lui Toni Greblă, care a demisionat din această funcţie.

blank
blank