Fostul avocat al președintelui Donald Trump, Michael Cohen, a fost întors joi în închisoarea federală, după ce a primit permisiunea de a efectua pedeapsa la domiciliu din cauza pandemiei.

Înregistrările obținute de The Associated Press au declarat că Cohen a fost trimis în arest după ce „nu a acceptat condițiile de monitorizare a locației federale” din Manhattan.

Avocații lui Cohen au contestat motivele invocate în înregistrările prezentate de presă

Dar avocații lui Cohen au contestat acest lucru, spunând că Cohen a pus problema unei condiții de închisoare la domiciliu, care i-a interzis să vorbească cu mass-media. Regulile i-au interzis, de asemenea, „postarea pe rețelele de socializare”, arată înregistrările.

„Scopul este de a evita aducerea de publicitate la statutul de deținut condamnat care îndeplinește un termen privativ de libertate în comunitate”, se arată în document.

Michael Cohen a fost condamnat în decembrie 2018 la trei ani de închisoare pentru pentru fraudă, sperjur şi încălcarea legilor campaniei electorale
Cohen, care a pledat vinovat de evaziune fiscală, fraudă în finanțarea campaniei în Congres, a fost eliberat pe 21 mai ca parte a unei încercări de a încetini răspândirea virusului în închisorile federale. Cohen, în vârstă de 53 de ani, a început să-și execute pedeapsa în mai 2019 și fusese decis să rămână în închisoare până în noiembrie 2021, dar i s-a permis să rămână acasă restul acestui termen de trei ani.

A lucrat zece ani de zile pentru Trump Organization
Cohen a fost cândva unul dintre cei mai apropiați consilieri ai lui Trump, dar a devenit un critic tare după ce s-a declarat vinovat.

Un judecător federal a negat încercarea lui Cohen de a fi eliberat timpuriu de la închisoare după ce a executat 10 luni de închisoare și a spus într-o hotărâre din mai că „pare să fie doar un alt efort de a se injecta în ciclul de știri”. Dar Biroul Penitenciarelor poate muta prizonierii la închisoare fără ordonanță judiciară.

Avocații penitenciarelor și liderii congresului au apăsat Departamentul de Justiție să elibereze deținuții cu risc, argumentând că orientarea pentru sănătatea publică de a sta la 6 metri (2 metri) de alte persoane este aproape imposibilă în spatele gratiilor.

Procurorul general William Barr a ordonat Biroului de închisori să sporească gradul de închisoare la domiciliu și să accelereze eliberarea deținuților eligibili cu risc ridicat, începând cu trei închisori identificate ca puncte fierbinti pentru coronavirus. Otisville, unde a fost adăpostit Cohen, nu era una dintre aceste facilități.