Joe Biden
International

Fostul ambasador al SUA în Rusia clarifică declarația lui Joe Biden despre furnizarea rachetelor cu rază lungă în Ucraina

Statele Unite au clarificat declarația președintelui Joe Biden privind furnizarea de rachete cu rază lungă de acțiune către Ucraina. Cu o zi înainte, el a spus că Washingtonul nu va trimite la Kiev arme care „ar putea ajunge pe teritoriul Rusiei ”, informează Unian.

Michael McFaul, expert internațional, fostul ambasador al SUA în Rusia a explicat la ce a făcut referire Joe Biden  american.

„Comentariile clarificatoare din partea administrației Biden cu privire la MLRS (MLRS – n.red.) sunt mai încurajatoare. Ucraina va primi noi loturi de rachete de înaltă precizie cu o rază de acțiune mai mare decât o au ucrainenii în prezent, dar nu și rachete capabile să lovească adânc în Rusia”, a adăugat el. a scris el pe Twitter .

Ce se cunoaște din informațiile anterioare

Conform știrilor anterioare, Ucraina solicită de mult timp sisteme de lansare multiplă MLRS către Forțele Armate. Pe 27 mai, șeful Biroului Președintelui Ucrainei, Andriy Yermak, a cerut din nou să nu amâne transferul MLRS către armata ucraineană.

Administrația președintelui american Joe Biden a pregătit un nou pachet de asistență militară pentru Ucraina, care va include MLRS, a scris CNN. Potrivit The New York Times, că administrația Biden ar fi aprobat expedierea de sisteme de rachete cu lansare multiplă cu rază lungă de acțiune în Ucraina.

blank