Actualitate, Featured

Fosta şefă de la TAROM, anchetată de poliție. Iată pentru ce

Fosta şefă a Tarom, Mădălina Mezei, este anchetată de Poliția Ilfov, în legătură că modul în care a folosit banii pentru chirie pe care îi primea de la compania aeriană.

Poliția Ilfov s-a autosesizat în acest caz, pornind de la informațiile furnizate de Mezei în declarația de avere.

Fosta şefă Mădălina Mezei, revocată din funcția de director general al Tarom în octombrie 2019, dar și din funcția de director al filialei de la Bruxelles a companiei, la finalul anului trecut, avea stipulat în contractul de muncă două forme de remunerație, respectiv salariul și compensații financiare pentru plata chiriei.

Potrivit primelor informații, fosta șefă Tarom ar fi folosit banii pentru chirie pentru a achita ratele la un credit ipotecar.

Mădălina Mezei, revocată din funcția de director general al Tarom în octombrie 2019, dar și din funcția de director al filialei de la Bruxelles a companiei, la finalul anului trecut, avea stipulat în contractul de muncă două forme de remunerație, respectiv salariul și compensații financiare pentru plata chiriei din octombrie 2019

În luna octombrie 2019, Consiliul de Administraţie al Tarom a anunţat că Mădălina Mezei a fost revocată din funcţia de director general al companiei întrucât nu a reuşit să ducă la îndeplinire hotărârile CA, ale AGA şi nici anumite obligaţii care îi reveneau.

“Fostul director general al Tarom, totodată, a întârziat procesul de modernizare a flotei de scurt curier, una din componentele esenţiale în procesul de redresare al Companiei, prin neimplementarea Memorandumului privind vânzarea în regim buy-back a vechilor aeronave ATR şi preluarea prin leasing operaţional a unor aeronave noi, tot de tip ATR”, arătau reprezentanţii Tarom.

Lucian Bode, despre Mădălina Mezei: Tarom nu a fost bine administrată

În noiembrie 2019, ministru al Transporturilor, Lucian Bode, anunța că Mădălina Mezei ar fi acordat un avans de 900.000 de euro pentru achiziţia a 9 avioane ATR fără contract, doar în baza unui memorandum.

”Mezei a semnat un memorandum prin care a acordat un avans de 900.000 de euro (…). A acordat un avans pe baza unui mamorandum. N-am mai văzut aşa ceva. Nu există contract. Nu există niciun contract. Tarom a plătit 900.000 de euro avans pentru achiziţionarea celor nouă ATR-uri fără contract, în baza unui memorandum. Este clar că avem nevoie de o restructurare urgentă a acestei companii”, a spus ministrul, potrivit News.ro.

Bode a subliniat că Tarom nu a fost bine administrată, iar pierderile companiei vor creşte în acest an.

”Modul în care a fost administrată această companie, în ultima perioadă, depăşeşte orice imaginaţie. Au disponibil în cont 21 milioane euro. Au înregistrat pierderi de 160 milioane lei în 2018 şi se pregătesc să depăşească 180 milioane lei în 2019”, a spus ministrul.

 

blank