fost procuror
Actualitate

Fost procuror prins cu plantație de canabis. Voia să facă o plăcintă tradițională

Un fost procuror a fost prins cu plantație de canabis în podgorie. El a declarat că urma să facă o plăcintă tradițională cu aceste plante și că nu consumă droguri.

Un fost procuror al Parchetului Panciu, județul Vrancea, în vârstă de 65 de ani, a fost prins cu plantație de canabis în podgorie. El este cercetat pentru cultivarea și deținerea de droguri de risc. Pentru a se scuza, bărbatul a declarat că voia să facă o plăcintă tradițională cu aceste plante.

Procurorii au executat două percheziții și au descoperit că fostul coleg avea o cultură ilegală de canabis, disimulată într-o plantație de vie. Autoritățile au ridicat 241 de plante și mai multe fragmente vegetale. Trei persoane au fost duse la audieri.

Acțiunea oamenilor legii face parte dintr-un dosar penal privind comiterea infracțiunilor de cultivare și deținere de droguri de risc pentru consum propriu fără drept, faptă prevazută și pedepsită de art. 4 alin. 1 din Legea 143/200.

A zis că face o plăcintă tradițională cu canabis

Nu sunt primele percheziții la proprietățile fostului procuror. Acesta a declarat că este nevinovat și că doar voia să facă o plăcintă tradițională cu semințe de canabis, potrivit Vrancea24.

În urmă cu câțiva ani, poliţiştii de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea şi procurorii D.I.I.C.O.T – B.T. Vrancea au desfăşurat, pe raza judeţului, o acţiune de prindere în flagrant a unui grup infracţional organizat, din care făceau parte patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 29 şi 45 ani, toţi din municipiul Focşani.

Poliţiştii au descoperit și o cultură ilicită de canabis, îngrijită de cei în cauză, pentru consum propriu şi comercializare. Au fost executate 5 percheziţii domiciliare la locuinţele celor patru bănuiţi, în urma cărora au fost găsite şi ridicate aproximativ 10 grame de haşiş. Oamenii legii au confiscat și comprimate de ecstasy, minicântare electronice și grindere.

Și un bărbat din Mehedinţi a fost reţinut de procurorii DIICOT pentru că a înfiinţat o cultură de canabis într-o comună din judeţ. Bărbatul a fost acuzat de cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fără drept.

blank