Actualitate, Stiri

A fost prins câinele criminal!

Din cei şase maidanezi ridicaţi de pe proprietatea unei firme, unul avea urme de sânge. Şase câini au fost ridicaţi de pe proprietatea unei firme aflată în aproprierea Parcului Tei, unde un copil a fost găsit mort, unul dintre aceştia având urme de sânge, a declarat, luni, Răzvan Băncescu, coordonator de proiect la Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor.

maidanez prinsRăzvan Băncescu a spus că cei şase câini ridicaţi de pe proprietatea unei firme din zona Parcului Tei vor rămâne în custodia ASPA până la finalizarea anchetei, urmând să se verifice dacă sunt înregistraţi. El a precizat că până săptămâna trecută nu figura niciun câine la adresa firmei, de pe strada Tuzla.

Coordonatorul de proiect de la ASPA a mai spus că, mai mult ca sigur, câinii ridicaţi vor fi eutanasiaţi.

Băncescu a precizat că ASPA răspunde de domeniul public, dar de această dată au fost strânşi câini de pe o proprietatea privată pentru că este o anchetă în derulare.

Răzvan Băncescu a adăugat că, cel mai probabil, câinii au atacat în haită, pentru a apăra proprietatea. El a precizat însă că acei câini nu aveau ce să caute acolo, iar gardul care împrejmuia proprietatea nu trebuia să permită accesul altor persoane.

Potrivit acestuia, copilul de patru ani a fost găsit mort în apropierea unei anexe a proprietăţii, într-o zonă greu accesibilă.

Băncescu a mai spus că Poliţia trebuie să spună cine se face vinovat de această tragedie.

Răzvan Băncescu a mai spus că ASPA nu a mai avut până acum sesizări de pe strada unde a avut loc incidentul.

maidanezi 2Un copil în vârstă de patru ani a murit, luni, după ce a fost atacat de câini maidanezi, în apropierea Parcului Tei, din Sectorul 2, iar fratele acestuia, de şase ani, a fost muşcat de un picior, dar a reuşit să fugă şi să-şi anunţe bunica.

Iniţial, oficiali din Poliţia Capitalei au declarat că incidentul a avut loc în Parcul Tei.

Ulterior, Primăria Sectorului 2 a precizat, într-un comunicat de presă, că incidentul în urma căruia un copil muşcat de câini şi-a pierdut viaţa a avut loc pe un teren proprietate privată, de pe strada Tuzla nr. 50, aparţinând SC Laguna Tei SRL.

Potrivit unor oficiali din Poliţia Capitalei, o femeie a sunat la numărul de urgenţă 112, în jurul orei 12.22, şi a anunţat că nu-şi mai găseşte unul dintre nepoţi. Femeia a spus că se afla în parc, împreună cu cei doi nepoţi ai săi, în vârstă de şase şi, respectiv, patru ani.

Conform declaraţiilor femeii, la un moment dat, cei doi copii s-au îndepărtat de ea şi au dispărut. În timp ce îi căuta, nepotul de şase ani s-a întors cu o rană la picior şi a povestit că el şi fratele său au fost atacaţi de câini. Băiatul a spus că fratele lui a fost prins de câinii maidanezi.

Femeia a anunţat Poliţia, copilul de patru ani fiind găsit mort, într-un tufiş.

blank