Fost lider
Sport

Fost lider mondial în tenis a fost dat dispărut după ce a acuzat vicepremierul Chinei de viol

Situație bizară în China. Un fost lider mondial în tenis, Shuai Peng (35 de ani), a fost dat dispărut după ce l-a acuzat pe vicepremierul Gaoli Zhang (75 de ani) de viol.

Informația a apărut în presa internațională la o săptămână după ce jucătoarea de tenis a povestit în detaliu cum a fost violată de fostul premier al statului comunist. Scenele de coșmar au avut loc în urmă cu 3 ani, potrivit sportivei, care a lansat acuzația pe data de 2 noiembrie 2021.

Premieră în China

Fost lider mondial în tenis Shuai Peng a aprins primul scandal sexual în statul condus de către Xi Jinping, în contextul mișcării #MeToo. Lunga relatare a lui Shuai Peng a fost publicată pe Weibo, rețea socială din China, asemănătoare cu Twitter. După doar 20 de minute a fost ștearsă postarea, însă internauții, obișnuiți cu cenzura, au apucat să salveze mărturiile.

 Shuai Peng a fost prima jucătoare de tenis din China care a ajuns pe locul 1 mondial WTA, la dublu, în 2014. Ea a reușit să câștige Wimbledonul în 2013 și Roland Garrosul în 2014, alături de Su-Wei Hsieh.