Fost conducător al Barcelonei
Sport

Fost conducător al Barcelonei, acuzat că ar fi vrut să mituiască un oficial UEFA

Într-o carte recent publicată a jurnalistului Simon Kuper, acesta relatează o întâmplare din februarie 2020, atunci când un fost conducător al Barcelonei ar fi intenționat să mituiască un oficial al UEFA specializat în fair-play financiar, conform The Athletic.

Întâmplarea este relatată în cartea „Barça: The Rise and Fall of the Club that Built Modern Football”, scrisă de jurnalistul de la Financial Times Simon Kuper, care oferă o nouă analiză a situaţiei de criză în care s-a aflat Barcelona în ultimii ani ai mandatului lui Josep Maria Bartomeu în fruntea clubului.

În cartea sa, Kuper susţine că oficialul UEFA a luat cina cu un omolog de la Barcelona în februarie 2020 şi că în timpul mesei, oficialul catalan s-ar fi plâns de politica tolerantă a forului european în ceea ce priveşte fair-play-ul financiar în cazul Manchester City şi PSG, două cluburi deţinute de fonduri sau persoane fizice legate de state naţionale.

Fost conducător al Barcelonei în departamentul tău FFP (Fair-Play Financiar) pe care să-l plătim?”». Oficialul UEFA a înţeles că omologul său încerca să găsească pe cineva să mituiască în cadrul instanţei fotbalului european” – Simon Kuper, în noua sa carte.

UEFA a declarat că organizaţia „nu ştia de o astfel de întâlnire sau cerere”.

Barcelona a fost contactată de The Athletic pentru a confirma dacă aceste afirmaţii sunt sau nu adevărate, dar clubul nu a răspuns.

Clubul, sub noul său preşedinte Laporta, optează pentru o abordare diferită marcată de revenirea vechilor glorii în organigramă, dar și prin activarea mai multor „pârghii” economice menite să injecteze bani şi să finanţeze noi transferuri.