Forța Dreptei
Actualitate

Forța Dreptei și USR atacă la CCR proiectul privind contractele de arendă, despre care spun că „este o continuare a modului de acțiune al comuniștilor”

Forța Dreptei și USR vor ataca la CCR proiectul PSD care prevede că un contract de arendă agricolă nu poate fi încheiat pe o perioadă mai scurtă de șapte ani, proiect pe care cele două formațiuni de opoziție îl consideră a fi „un atac asupra libertății și proprietății cetățenilor”, se arată într-un comunicat de presă

Forța Dreptei și USR atacă la CCR proiectul privind contractele de arendă

Forța Dreptei și USR consideră că „proiectul legislativ este o continuare a modului de acțiune al comuniștilor, fiind o lege nocivă și neprofesional concepută, care afectează dreptul fundamental al românilor de a dispune de terenurile pe care le-au dobândit prin muncă proprie sau moștenire”.

„Proiectul în cauză ignoră total principiul libertății contractuale, fără a oferi vreo justificare solidă. În spatele acestei legi se află, fără îndoială, baronul PSD-ist Paul Stănescu din Olt”, spune deputatul USR Silviu Dehelean.

Potrivit USR, în combinație cu Legea nr 17 din 2014, noul proiect de lege pare să aibă ca scop concentrarea puterii în domeniul agricol în mâinile unui număr redus de arendași – mari proprietari, fie ei români sau străini, lăsând proprietarii de drept la discreția acestora.

„PSD nu doar că dă naștere unei legi dăunătoare, dar nici măcar nu demonstrează competența de a o redacta în mod corect – este neclară, prezintă paralelisme legislative și încalcă, fără nicio jenă, legea de tehnică legislativă”, a adăugat deputatul USR Silviu Dehelean.

blank