Forța Dreptei
Politic

Forța Dreptei și-a ales conducerea județeană, în prezența lui Ludovic Orban

Președintele al filialei județene Forța Dreptei a fost aleasă dr. Antoneta Ioniță, secondată de patru vicepreședinți: Mariana Vernescu, Gicu Mitache, Marius Cristian Pamfile și Adrian Pițigoi • „75% dintre membrii noștri nu au mai făcut politică”, a precizat Antoneta Ioniță • prezent la Conferința Județeană, Ludovic Orban, președintele Forța Dreptei, a acuzat PSD și PNL de „represiune”

Forța Dreptei și-a desemnat, sâmbătă, 17 februarie, la Palatul Culturii Lyra, conducerea județeană, în prezența președintelui noii formațiuni politice, Ludovic Orban, fost prim-ministru al României, și al fostului ministru în Cabinetul Orban, Violeta Alexandru, care va fi candidatul Forța Dreptei la alegerile europarlamentare de anul acesta.

Conferința Județeană a Partidului Forța Dreptei, la care au participat 145 de delegați, a desemnat-o în unanimitate pe dr. Antoneta Ioniță drept președinte, aceasta fiind secondată de patru vicepreședinți: Mariana Vernescu, Gicu Mitache, Marius Cristian Pamfile și Adrian Pițigoi. Tot sâmbătă, au mai fost aleși un număr de 11 membri ai Biroului Permanent Județean Forța Dreptei.

Forța Dreptei

„Vreau să vă spun că, în prezent, în partidul nostru avem un număr de peste 75% din membri care nu au mai făcut politică. De altfel, chiar în echipa Biroului Politic Județean sunt foarte multe persoane care nu au mai făcut niciodată politică. Nu ne-a fost ușor și nu ne este ușor într-un județ în care PSD-ul domină, dar nu renunțăm. Oamenii care au venit în Forța Dreptei, acești 75%, sunt oameni care, ca și noi, ne dorim schimbarea. Plecarea mea, o știți foarte bine, a fost încă din 2021, după Congresul PNL, când dl. președinte Ludovic Orban a fost mișelește îndepărtat de la conducerea Partidului Național Liberal. Știți foarte bine, PNL Brăila a spus că va vota cu dl. președinte, dar în rândul celor din PNL Brăila au fost foarte mulți trădători. N-am putut să suport niciodată acest lucru (…). De ce continui să fac politică, continui pentru că sunt foarte multe care trebuie schimbate în bine. În Brăila sunt foarte multe nereguli, o vedem și o simțim la tot pasul, începând de când ieșim din casă, de când ne ducem copiii la școală, când mergem să ne tratăm în sistemul de sănătate și nu numai. Ne dorim ca oamenii să înțeleagă că politica se face și altfel”, a spus Antoneta Ioniță în cadrul conferinței de presă de sâmbătă, de la Palatul Lyra.

Potrivit dr. Ioniță, din noua echipă Forța Dreptei fac parte „oameni de caracter, care nu au venit pentru funcții în politică, oameni care doresc să-și aducă aportul, prin profesiile pe care le au, la bunăstarea acestui județ”. Militând pentru schimbarea mentalităților, președinta Partidului Forța Dreptei Brăila a mai afirmat:

„Ne luptăm pentru părinții noștri și pentru copiii noștri, deopotrivă. Ne luptăm pentru românii care au plecat din țară. Am spus-o și în conferință: anul 2020, când mi-am încheiat mandatul, a fost anul în care mi-am spus: „De aici încolo, îmi voi vedea de cabinetul meu”. Dar a venit anul 2021, anul acelui congres la care am participat. Și vă spun sincer, atmosfera din acea sală nu avea cum să nu te marcheze. În momentul în care dl. președinte Orban a intrat în sală și toată sala scanda „Ludovic Orban”… acele momente m-au făcut să înțeleg că nu trebuie să renunț la politică. Este și motivul pentru care am acceptat invitația d-lui președinte și am ales să formez această echipă”.

Forța Dreptei

Ludovic Orban: „PSD și PNL se comportă la guvernare în mod represiv”

Prezent la conferința de presă, președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban, fost prim-ministru al României, a precizat:

„Atât PSD cât și PNL se comportă la guvernare în mod represiv. Foarte mulți oameni care s-au alăturat, în toată țara, echipei noastre și au avut cea mai mică legătură cu zona politică pur și simplu au fost intimidați, amenințați sau li s-au făcut „oferte”. Sunt oameni care și-au pierdut locul de muncă, sunt oameni de afaceri care, în momentul în care au anunțat că vor să fie candidați din partea noastră, s-au trezit cu toate instituțiile statului că îi controlează. Există un sistem represiv și oricine gândește altfel și oricine vrea să se implice pentru o schimbare, mai ales în formațiunea politică pe care o conduc, „i se dă la gioale” și se încearcă intimidarea lui. Este o realitate pe care o întâlnești în aproape toată țara. Iar în mediul rural foarte mulți primari se comportă ca niște „satrapi”.

Orban a mai spus că decizia de a pleca din PNL și de a constitui o formațiune politică nouă liberală a fost luată „în momentul în care Iohannis a încălecat conducerea PNL și a impus alianța cu PSD”.

„Eu nu pot să mă uit în ochii oamenilor cărora în 2020 le-am spus „Jos ciuma roșie”, „Votați PNL”, „Nu creștem nicio taxă, niciun impozit, nicio contribuție” și să fac taman pe dos decât am promis oamenilor cărora le-am cerut voturile. Personal, nu-i înțeleg pe foștii mei colegi, cum de mai au tupeul să se uite în ochii oamenilor care i-au votat, cu toate porcăriile pe care le-au făcut (…) Dacă este vorba de o dezamăgire, este o dezamăgire provocată de cea mai gravă trădare care a existat în istoria Partidului Național Liberal. Am făcut campanie anti-PSD, ne-am bătut pe viață și pe moarte cu PSD-ul, am format o coaliție de centru-dreapta pentru ca, după îndepărtarea mea total nedemocratică, conducerea PNL să fie forțată să accepte alianța cu PSD”, a precizat Ludovic Orban.

Fostul prim ministru al României a mai afirmat că sondajele actuale sunt de fapt comandate de PSD și de PNL și că nu au absolut nicio legătură cu realitatea. Potrivit lui Orban, PSD astăzi este cotat sub 30%, PNL este sub 15%, iar AUR are sub 20% .

„În timp ce acțiunile opoziției parlamentare de centru-dreapta, formată din Forța Dreptei și USR, sunt blocate sistematic de aproape toate televiziunile și de media centrală, AUR „se lăfăie” pe toate televiziunile. Există o încurajare și de fapt PSD și PNL doresc ca oamenii să creadă că opoziția este AUR, pentru că este o opoziție nefrecventabilă, o opoziție care nu are capacitatea de a guverna și care nu va fi acceptată niciodată într-o coaliție de guvernare. Pentru că ei vor să pară mai decenți în comparație cu golănia, grobianismul, agresivitatea, violența care caracterizează activitatea pseudopolitică a liderului AUR și a altor reprezentanți ai acestuia. De altfel, AUR a ajuns o „ladă de gunoi” a tuturor traseiștilor politici. S-a ajuns în situația în care se laudă că le vin de la PSD, de la Pro România, de la PNL”, a spus președintele Forța Dreptei.

blank