International, Stiri

Forbes: Putin, cel mai puternic om din lume

„Ţarul” rus l-a învins pe Obama, deţinătorul poziţiei în 2012

putinobama_69877900

Presedintele Vladimir Putin a fost desemnat cel mai puternic om din lume, in anul 2013, de catre prestigioasa revista americana Forbes. Putin a reusit astfel sa-l invinga pe Barack Obama, presedintele Statelor Unite, care a detinut titlul in 2012, iar acum s-a situat pe locul al doilea.

Liderul rus Vladimir Putin a obtinut prima pozitie in topul celor mai influenti oameni din lume, datorita puterii sale pe care o exercita in Rusia, dar si pe scena mondiala, potrivit Forbes.

Clasamentul, care are 72 de locuri, este realizat de catre editorii revistei Forbes si tine cont de mai multe criterii: cat de mare este puterea de decizie, ce resurse financiare controleaza, daca respectivul candidat este puternic si in alte domenii si, in cele din urma, daca foloseste puterea in mod activ.

Pe locul al treilea s-a situat presedintele Chinei, Xi Jinping, pe pozitia a patra liderul spiritual al Vaticanului si a 1,2 miliarde de catolici, Papa Francisc, iar cancelarul Germaniei, Angela Merkel, pe locul cinci.

Presedintele fondator al Microsoft, Bill Gates este pozitionat pe treapta a sasea, iar premierul britanic, David Cameron pe locul al 11-lea.

Cel mai influent om din Orientul Mijlociu, conform clasamentului este regele Arabiei Saudite, Abdullah bin Abdul Aziz Al Saud.

Dintre oamenii de afaceri, se remarca Warren Buffet, CEO al companiei Berkshire Hatway (13), Jeff Bezos, CEO al companiei Amazon (15), Larry Page, CEO la Google, Timothy Cook, CEO la Apple (19) sau Mark Zuckerberg, CEO la Facebook.

Presedintele Frantei, Francoias Hollande este clasat pe locul 18, presedintele Braziliei, Dima Rousseff pe 20, iar ayatollahul Iranului, Ali Hoseini-Khamenei pe 23.

 

 

 

blank