Virusul Zika
International

Focar de infecție într-un oraș din India. Aproape 100 de oameni s-au infectat cu virusul Zika, transmis de către țânțari

Cel puțin 89 de persoane s-au infectat cu virusul Zika, un transmis de către țânțari, în orașul indian Kampur, informează Reuters.

„A fost un val de cazuri provocate de Zika, iar departamentul de sănătate a format mai multe echipe pentru a opri răspândirea. Este o femeie însărcinată căreia îi acordăm o atenție mai mare”, a declarat Nepal Singh, ofițerul medical din Kanpur.

Conform mai multor surse, primul caz de infectare cu virusul Zika a fost descoperit pe 23 octombrie, iar alte cazuri au fost, de asemenea, raportate în mai multe orase din India.

„Impactul combinat COVID – epidemii poate duce la consecințe devastatoare ”

Conform specialiștilor, atât virusul Sars-COV-2, cât și Zika riscă să sufere mutații, dacă schimbarea genetică are loc în prezența celor două virusuri.

Acum două luni, cel puțin 40 de persoane au murit de febră în Uttar Pradesh, un oraș din nordul Indiei, care avea o populație de peste 200 de milioane de locuitori.

Toți pacienții au fost testați împotriva Sars-Cov-2, dar nu s-a găsit nicio corelare între cele două boli.

„Având în vedere gravitatea, este necesară o atenție deosebită. Sănătatea fiecărui pacient ar trebui monitorizată în mod continuu”, a transmis Ministrul-șef al Uttar Pradesh, Yogi Adityanath.