Focar de COVID la un cămin de bătrâni din Sibiu. 60 de persoane infectate
Featured, Social

Focar de COVID la un cămin de bătrâni din Sibiu. 60 de persoane infectate

Situație îngrijorătoare la Căminul de Persoane Vârstnice din orașul Sibiu. Direcţia de Sănătate Publică Sibiu a identificat vineri un uriași focar de COVID-19. Nu mai puțin de 60 de persoane s-au infectat cu noul coronavirus.

„Focar de COVID care a evoluat cu un număr de 60 de cazuri până în prezent. Toate cele 60 de cazuri sunt din rândul beneficiarilor”, au transmis reprezentanţii autorităţilor sanitare.

Aici a fost demarată o anchetă epidemiologică.

O echipă medicală se află la căminul din Sibiu pentru evaluarea stării de sănătate a tuturor pacienţilor.

Document: România ar putea avea peste 7.000 de cazuri de COVID-19 pe zi până la finalul lunii
România ar putea să depășească pragul de 70.000 de cazuri de COVID-19 până la finalul acestei luni.

De asemenea, pe 27 octombrie, România ar putea înregistra chiar și 7.000 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 pe zi, potrivit unui document prezentat de Antena 3.

Potrivit sursei, documentul s-ar afla deja pe masa Guvernului.

Scenariul potrivit căruia România ar putea să depășească 70.000 de cazuri până la finalul acestei luni ar fi posibil în cazul în care autoritățile nu vor lua măsuri suplimentare pentru limitarea numărului de infectări, iar românii vor fi în continuare neglijenți în ceea ce privește respectarea normelor de protecție sanitară.

Am sărit de 3.100 de noi cazuri de COVID!
În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.130 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 8 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 145.700 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).