Focar 5 cazuri de COVID-19 la UTA Arad
Featured, Sport

Focar 5 cazuri de COVID-19 la UTA Arad, cu numai o săptămană înainte de startul sezonului

Focar 5 cazuri de COVID-19 la UTA Arad nu scapă de problemele cu noul coronavirus. După ce în urmă cu trei zile oficialii arădeni au anunțat că au un caz de SARS-CoV-2 la club, lucrurile au escaladat.

Focar 5 cazuri de COVID-19 la UTA Arad nu scapă de problemele Astăzi, gruparea arădeană a transmis că există alte cinci infectări, toate în rândul jucătorilor.

”Astăzi, utiștii au susținut cea de-a noua testare Covid impusă odată cu instaurarea protocolului medical. Pe lângă jucători și staff-ul tehnic, la testare a participat și staff-ul administrativ. Rezultatele au sosit în această seară, cinci dintre jucători ieșind pozitivi.

Aceștia rămân în izolare, în timp ce restul lotului începe ciclul săptămânal pentru meciul cu Viitorul Constanța”, se arată în comunicatul celor de la UTA.

Numeroase cazuri de COVID-19 în fotbalul românesc
De la reluarea campionatului Ligii 1, au fost confirmate mai multe cazuri de infectare cu COVID-19 la jucătorii şi angajaţii cluburilor FC Dinamo, FC Botoşani, CFR Cluj, Universitatea Craiova, Politehnica Iaşi şi Astra Giurgiu.

Asta a dus la suspendarea unor meciuri şi la deschiderea unor anchete epidemiologice de către Direcţiile de Sănătate Publică. Din acest motiv nu s-au putut disputa toate meciurile din ediţia trecută a campionatului.

Și FCSB are mari probleme înainte de reluarea Ligii 1. Gigi Becali, patronul clubului, a anunțat că cele patru teste pozitive aparțin jucătorilor Toma Niga, Răzvan Udrea, Alexandru Pantea și Gabriel Simion, care au fost izolați de restul echipei.

”Cine are COVID-19 să se ducă la spital, cine e sănătos să joace fotbal. Ce facem acum? Ne speriem de virus? Trebuie să jucăm. Copiii ăștia sunt cuminți, au stat în cantonament și tot au luat”, spunea patronul Gigi Becali.