Actualitate

FMI a trimis șefă în Grecia o fostă elevă a lui Klaus Iohannis

Fondul Monetar Internaţional a decis numirea unei românce la conducerea Misiunii tehnice a instituţiei financiare în Grecia.
Sibianca Delia Velculescu, supranumită de presa elenă “Doamna Draculescu”, locuieşte în SUA împreună soţul său, un renumit oncolog de origine română, propus în 2012 la Premiul Nobel pentru Medicină.
Acasă, la Sibiu, profesorii de la Colegiul “Gheorghe Lazăr” îşi amintesc cu drag de şefa de promoţie din anul 1993.

delia-velculescu-fmi-grecia
“Delia, fără a fi genul de copil tocilar, a ştiut tot timpul ce îşi doreşte şi a reuşit ce şi-a propus”, spune fosta dirigintă, Marcela Pripiş.
Aceasta ne-a dezvăluit că Velculescu participa la Clubul Olimpicilor la Fizică, unde l-ar fi avut, printre meditatori, pe actualul preşedinte al României, Klaus Iohannis.
“Ea participa la sfârşit de săptămână la Clubul Olimpicilor la Fizică, la care predau profesori de la toate liceele şi chiar profesori de facultate. Lucrau 3-5 ore duminica, pentru olimpiade”, a mai spus doamna Pripiş.
De altfel, clasa din care a făcut parte şefa delegaţiei FMI din Grecia a fost una memorabilă pentru toţi profesorii. Cu toţii erau olimpici şi, din cei 41 de elevi, aproape jumătate s-au stabilit în Statele Unite ale Americii. Aceştia s-au reunit în urmă cu doi ani, la Sibiu, pentru a marca 20 de ani de la terminarea liceului, scrie libertatea.ro

blank