Flota Navală Rusă a testat cu succes racheta hipersonică Zircon aflată pe submarinul nuclear Severodvinsk, conform Ministerului Apărării din Rusia. Anunțul vine într-un comunicat remis de Serviciul de presă al Ministerului Apărării al Federaţiei Ruse și preluat de TASS.

„Pentru prima dată, Flota Navală Rusă a testat racheta hipersonică Zircon de la bordul submarinului nuclear Severodvinsk”, relatează agenţia de presă TASS.
Se mai precizează faptul că tirul de rachetă de croazieră a fost efectuat asupra unei ţinte maritime imaginare, situată în apele Mării Barents.

„Potrivit datelor de control, lansarea rachetei a corespuns parametrilor specificaţi, ea atingând ţinta stabilită”, a precizat ministerul.
Serviciul de presă al Ministerului Apărării al Federaţiei Ruse a adăugat că ”lansarea testului unei rachete Zircon de la bordul unui submarin nuclear a fost recunoscută ca fiind un succes”.

În luna iulie, fregata Amiralul Gorşkov a lansat cu succes racheta hipersonică Zircon, în zona Mării Albe. Ea a lovit direct ţinta stabilită de pe coasta Mării Barents, care se afla la o distanţă de 350 km.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat în trecut că rachetele de tip Zircon pot atinge viteze de nouă ori mai mari decât cea a sunetului şi au o rază de acţiune de circa 1.000 de kilometri. Liderul de la Kremlin a lăudat tehnologia hipersonică, evidenţiind că vor fi consolidate semnificativ capabilităţile militare ale Rusiei.