Sport

FLORIN STANCIU – OMUL CARE MERGE MEREU INTAINTE

FLORIN STANCIU – OMUL CARE MERGE MEREU INTAINTE

 blank

Florin Stanciu este un om obişnuit de 40 de ani. Este mecanic auto şi trăieşte în Priboieni într-o mică, dar frumoasă, comună de lângă Piteşti, unde îşi petrece zilele având grijă de gospodărie şi de tatăl său.

Acum trei ani a început să alerge pe dealurile din spatele curţii şi a constata că i-a placut. A început cu puţin: 1 kilometru, apoi doi şi trei. După fiecare alergare se simţea din ce în ce mai bine şi mai puternic. Mai mult, a simţit şi o schimbare psihologică: se simţea mai bun, mai liniştit, mai înţelegator şi mai aproape de Dumnezeu. Alergând pe coastele dealurilor, a început să observe frumuseţea naturii din jurul său: animalele, păsările care cântau, adierea vântului.

Practicarea sportului a adus şi o schimbare a viziunii sale asupra vieţii: a realizat importanţa sportului şi a alimentaţiei corecte şi naturale asupra sănăţii.

În mai puţin de un an, a ajuns să participe la Maratonul Internaţional al Bucureştiului unde a alergat toţi cei 42 de kilometrii în 3 ore şi jumătate. La doua saptămâni după maraton a făcut prima cursă de ultramaraton: 100 de km între Bucureşti şi Piteşti, de-a lugul drumului DN7. Singur, fără echipă de suport, doar cu un rucsac în spate, o umbrelă şi muzică în căşti, a vrut să vadă care îi sunt limitele. A constatat atunci, că nu are pregătit pentru o astfel de cursă, dar cu o ambiţie de fier nu a renunţat până a ajuns acasă. A alergat timp de 12 ore.

Cea mai grea cursă pe care a făcut-o vreodată a fost pe acelaşi traseu Bucureşti-Piteşti; chiar la plecare s-a impiedicat şi a căzut pe asfalt. Cu genuchii juliţi a continuat totuşi alergarea. În cuvintele lui „M-am lovit, am suferit, nu am renunţat!”

Acum Florin şi-a propus mult mai mult! Vrea să îşi încerce din nou limitele alergând aproape 4 maratoane într-o singură zi pentru ViitorPlus şi Pachamama România, având un scop caritabil bine definit, să ajute Pădurea Copiilor şi Drepturile Naturii!

 

MESAJUL LUI FLORIN

 

Alerg pentru dreptul copiilor din România la un viitor sănătos. Având grijă cu toţii de păduri, copiii noştri vor avea posibilitatea să respire un aer mai curat. PĂDURI SĂNĂTOASE = COPII SĂNĂTOŞI!

  1. Dacă mănânci sănătos, bei apă cât mai pură şi respiri un aer curat, vei putea face lucruri pe care mintea nici nu le poate concepe. Acum 2 ani puteam alerga doar 1-2 kilometri, iar astăzi 100 de kilometri nu mi se mai par o greutate. Alergatul a 150 de kilometri este ca orice în viaţă… poate să pară o bornă realizabilă sau de neatins, totul depinde de OPTICA prin care priveşti lucrurile şi de MOTIVAŢIA ta!

  2. Ai răbdare cu progresul tău! O creştere graduală a provocării, timp în care să te bucuri de ce realizezi, este cea mai sănătoasă. Pas cu pas, kilometru cu kilometru!

  3. Urmează-ţi mereu intuiţia! Nu asculta pe cei care te critică neconstructiv sau minimalizează visele tale!

  4. Lasă-ţi timp în viaţă pentru ceea ce este mai important pentru tine!

  5. Implică-te oricum poţi! Eu, de exemplu, am ales să alerg pentru comunitatea mea, pentru pădurile din România şi pentru viitorul copiilor noştri!

Bogăţia cea mai mare a României este BIODIVERSITATEA! De exemplu, România este printre ultimele ţări din Europa unde încă mai există păduri virgine (circa 225.000 ha). În acelaşi timp, circa 2 ha de pădure se taie în fiecare oră.

Toţi ştim că unul din rolurile pădurii este de a capta dioxidul de carbon, care este nociv pentru plămânii noştri. Copiii au nevoie de aer curat şi de cât mai multe păduri ca să crească sănătos. Este atât de simplu:  PĂDURI SĂNĂTOASE = COPII SĂNĂTOŞI!

 

TRASEUL LUI FLORIN

 

La fix ora 6 seara, Florin şi-a început cursa spre Bucureşti în uralele vecinilor. Florin a fost însoţit de prietenul lui cel mai bun, Fănică, care a mers pe bicicletă alături de el până la Bucureşti.  În spate, echipa de suport formată din Filip, Raluca şi Teodora de la Viitor Plus şi Alexandra de la Pachamama Romania, i-au luminat drumul cu farurile maşinii şi i-au oferit în permanenţă hidratare. Florin a băut aproape 8 litri de apă pe parcursul celor aproape 20 de ore petrecute alergând pentru Pădurea Copiilor şi Drepturile Naturii. Durerile musculare au început după kilometrul 30 şi s-au intensificat pe parcurs. De pe la mijlocul traseului, adidaşii au început să-l roadă, stânjenindu-l foarte tare, dar Florin a avut o putere mentală de fier şi a mers mai departe, făcând abstracţie de orice durere. Ştia că o ţară întreagă îl priveşte, dar mai ales îşi luase un angajament ferm pentru cele două cauze. A promis că prin efortul său vrea să atragă atenţia românilor asupra a două iniţiative lăudabile ce se înscriu în încercarea de a rezolva problemele de mediu: Pădurea Copiilor din Judeţul Teleorman şi Mişcarea Drepturile Naturii în Legislaţie

 

La kilometrul 84, echipa de suport a câştigat un nou membru: un căţeluş mic, negru şi tare scump, care l-a acompaniat pe Florin preţ de 6 kilometri, până aproape de intrarea în Bucureşti. Căţeluşul parcă simţise că Florin se află într-un moment de cumpănă. În jurul orei 8 dimineaţa, Florin a ajuns în Piaţa Constituţiei în aplauzele persoanelor prezente! După o scurtă perioadă de odihnă, la ora 9:30 a inceput să alerge cei 42 de km la cea de-a cincea ediţie a Maratonului Internaţional Bucureşti. O cursă extrem de dificilă, având în vedere că Florin alergase înainte 14 ore aproape fără încetare, iar căldura a constituit un obstacol suplimentar. Cu toate acestea, Florin a reuşit să ducă cursa până la capăt, terminând maratonul la ora 15:02 în 5 ore şi 31 minute. În total, pornind din faţa casei sale şi trecând linia de sosire a Maratonului Internaţional Bucureşti, Florin a alergat 154 de km în 19 ore şi 31 de minute, plus o oră şi jumătate de pauză.

 

Florin este un exemplu şi model de viaţă pentru noi toţi, nu numai prin efortul fizic pe care l-a depus, dar mai ales prin atitudinea sa. Pe tot parcusul celor 154 de kilometri a fost cu zâmbetul pe buze şi a avut puterea să glumească chiar şi atunci când era cuprins de dureri sfâşietoare. Dorinţa de a trasmite mesajul că FIECARE POATE FACE O SCHIMBARE ÎN VIAŢA DE ZI CU ZI PENTRU A TRĂI ÎN ARMONIE CU MEDIUL INCONJURĂTOR ŞI PENTRU A CONTRIBUI LA O LUME MAI SĂNĂTOASĂ i-a dat în permanenţă puterea de a continua.

 

Aceasta este esenţa mesajului pe care Florin a vrut să-l transmită. Şi dumneavoastră puteţi să contribuiţi cu donaţii pentru a susţine mesajul lui Florin. Aflaţi cum urmând linkul următor: http://www.viitorplus.ro/florinstanciu

 

 

Pădurea Copiilor este o campanie ce îşi propune să planteze câte un puiet pentru fiecare nou-născut din România pe terenurile degradate din sudul ţării. Pădurea aceasta a început deja să crească pe în comuna Poroschia, jud. Teleorman din acest an, însă sunt mii de puieţi ce ar trebui plantaţi şi îngrijiţi an de an, pentru ca nou-născuţii din fiecare an să se poată bucura de o pădure a lor atunci când vor fi adulţi.

Campania privind Drepturile Mamei Terra îşi propune să creeze o mişcare populară care să aducă recunoaştere şi acceptare globală a Drepturilor Naturii. Un pas esenţial pentru a se produce acest lucru este reprezentat de introducerea unui sistem de jurisprudenţă prin care Natura să fie tratată ca o entitate fundamentală, ce se bucură de drepturi, şi nu ca o proprietate ce este exploatată după bunul plac.

Cu banii pe care Florin îi va strânge de la persoane fizice şi comapanii, cele două organizaţii “adoptate” de alergator, ViitorPlus şi Pachamama România, vor planta şi îngriji puieţi în Pădurea Copiilor şi vor edita o broşură educaţională despre drepturile naturii.

 

Fii si tu un suporter al lui Florin: 

Donează la www.viitorplus.ro/florinstanciu şi fii vocea nou-născuţilor din România pentru dreptul la un aer curat şi un viitor sănătos!

Spune DA Drepturilor Naturii! www.thepetitionsite.com/1/yes-to-rights-of-nature

Vă mulţumim pentru contribuţia dumneavoastră!

www.expresspress.ro

 

blank