Business

Florin Pirlea, Gemini Solutions- companiile IT se pot implica in activitati civice

Florin Pirlea, managing director al Gemini solutions, se remarca incepand cu anul 2012 ca unul dintre antreprenorii activi inclusiv in domeniul implicarii sociale, prin proiecte care promoveaza identitatea culturala romaneasca in context european, doar prin informatii validate stiintific de catre foruri abilitate. Toate activitatile culturale si de promovare a culturii, evenimentele si ridicarea unei statui de dac dupa cum urmeaza sa vorbim in continuare, au loc sub umbrela Asociatiei Identitate Culturala Contemporana (AICC) unde Florin Pirlea este presedinte executiv.

Implicarea lui Florin Pirlea si a intregii echipe Gemini Solutions reprezinta un gest firesc de a contribui in comunitate, un act civic in care efortul, indiferent de natura si dimensiunea lui, rasplateste fiecare individ. Prin realizarea de website-uri si aplicatii mobile care informeaza societatea despre istoria reala si documentata a romanilor, se creeaza inclusiv coeziune la nivelul echipei intrucat angajatii au un scop comun. Astfel, echipa Gemini Solutions s-a implicat voluntar in dezvoltarea website-ului statuidedaci.ro si a tuturor aplicatiilor mobile initiate de AICC si care promoveaza identitatea culturala romaneasca in context european.

Florin Pirlea – sustinerea identitatii culturale reprezinta responsabilitate fata de comunitate

Florin Pirlea considera ca a darui comunitatii, natiei, vestigii culturale sau alte forme de expresie culturala care promoveaza identitatea nationala este un act de generozitate si patriotism. De la simplul fapt de a adopta o carte, pana la donarea de colectii de arta comunitatii pentru ca fiecare persoana si urmasii sa se bucure de ele, sunt fapte de responsabilitate fata de comunitate. Nu este neaparat necesar sa fie daruite opere de arta costisitoare, ci este importanta implicarea reala. Dezvoltarea de website-uri care aduc informatii corecte si relevante pentru comunitatea contemporana, cum este cazul Gemini, este de mare ajutor in societatea conectata online din care individul sau compania face parte. “Faptele sunt cele care vorbesc in locul vorbelor goale” – afirma Florin Pirlea.

Pe perioada derularii proiectului „Statui de Daci‘‘, care de fapt a constat in dezvoltarea unui site de informare, prin care erau redate caracteristicile si locatia statuilor de daci din lume, inginerii din echipa Gemini s-au implicat alaturi de AICC pentru ca au simtit ca e modul lor de a contribui in societatea actuala si, de ce nu, viitoare.

Proiectul cultural „Statui de Daci‘‘ este aliniat valorilor de business ale Gemini Solutions

„Statui de Daci‘‘ este un proiect cultural care se aliniaza valorilor de afaceri ale companiei IT Gemenii Solutions, de aici si implicarea echipei care a lucrat voluntar. Aceasta pentru ca Florin Pirlea considera fapte de minima decenta sa contribui in societate, facand websituri cu muzee si colectii in care se afla statui ale dacilor, realizate in perioada romana. Este un act de normalitate ca o natie sa isi cunoasca identitatea nationala, de unde vine, unde este si incotro se indreapta, dupa cum este firesc ca toate informatiile folosite pentru a cunoaste istoria sa fie temeinic documentate de catre autoritati abilitate.

Prin dezvoltarea website-ului statuidedaci.Ro, RomanianLetters.ro si a dezvoltarii aplicatiilor mobile care includ harti ale muzeelor din orasele Bucuresti, Cluj si Iasi, echipa Gemini Solutions contribuie in cadrul comunitatii din care face parte, facand vizibile informatii identitare chiar in mediul in care comunitatea contemporana tinde sa isi petreaca mai mult timp online.

Florin Pirlea despre Statui de Daci – este important pentru noi noi ca romani sa intelegem ca exista aceste statui

Florin Pirlea vorbeste despre implicarea AICC si, implicit, Gemini Solutions, in proiectul „Statui de Daci‘‘, iar mai apoi despre „Vreau un dac in Bucuresti‘‘, ca un act de normalitate fata de comunitate. Ca o completare, proiectul Statui de Daci a fost bazat pe lucrarea de doctorat la Sorbona a lui Leonard Velcescu despre statui de daci in arta imperiului Roman.

Aceasta pentru ca romanii trebuie sa cunoasca ca exista aceste statui de daci realizate de catre sculptori ai Imperiului Roman, fapt neintalnit la niciunul dintre popoarele cucerite de Imperiu. Crearea statuilor poate fi asimilata unei forme de respect, dar este de menirea istoricilor de a stabili unde sau a fost facute, in ce scop si semnificatiile, afirma presedintele AICC si omul de afaceri Florin Pirlea.

Fara a indemna in mod direct companiile IT sa ia atitudine civica, Florin Pirlea arata prin activitatea Gemini Solutions si implicarea echipei in proiectele asociatiei pe care o conduce, ca prin aceste fapte mediul de afaceri poate contribui pentru a aduce valoare in societatea in care traieste si isi desfasoara activitatea.

blank