Florin
Showbiz

Florin Piersic a avut o dublură care semăna perfect cu el. Actorul a plecat în Canada și s-a făcut remarcat

Iubitul actor român a avut o dublură care semăna foarte bine cu el. Septimiu Sever s-a născut tot în județul Cluj, dar nu în orașul Cluj Napoca, ci la Turda. A fost cel mai bun prieten al lui Florin Piersic. El a emigrat în Canada, unde a avut un succes și mai mare decât cel care îl cunoscuse în România.

Pe numele său din buletin, Septimiu Florea, alias Septimiu Sever, a fost un actor român, care a reușit să emigreze în Canada, în timpul regimului comunist, condus de Nicolae Ceaușescu, unde s-a și remarcat.

El s-a născut în 1926, la Turda, județul Cluj, fiind cu zece ani mai în vârstă decât Florin Piersic, născut în 1936, la Cluj Napoca.

Despre prietenia cu Septimiu Sever, Florin Piersic a povestit doar la superlativ.

“Dacă ar fi să-mi număr marii mei prieteni pe degetele de la o mână, Septimiu Sever s-ar număra printre cei cinci. Deși în ani ne-a despărțit un continent și un ocean, te-am iubit mereu și voi iubi veșnic amintirile noastre minunate”, a spus actorul Florin Piersic.

Sosia perfectă a lui Florin Piersic

În 1971, Septimiu Sever era deja un actor foarte cunoscut în România. Avea un timbru baritonal care l-a impus în rolurile principale din celebrele filme ”Dacii”, alături de Amza Pelea, sau ”Mihai Viteazu”, unde a filmat în 1971, alături de Florin Piersic, sau Ilarion Ciobanu.

Născut la Turda, Septimiu Sever a absolvit în anil 1947, Academia Regală de Muzică și Artă Dramatică din București, la clasa Mărioarei Voiculescu.

Septimiu Sever a fost și un cunoscut actor de teatru fiind distribuit în piese importante pe scenele Teatrelor Naționale din Cluj Napoca sau din București.

A emigrat în Canada unde s-a afirmat în televiziune

El s-a căsătorit cu frumoasa Erastia, aleasă Miss România, alături de care a emigrat în 1971 în Franța, iar mai apoi, un an mai târziu în Canada.


Peste ocean, lui Septimiu Sever, șansa i-a surâs din nou, iar succesul a venit curând.

În perioada, 1976 – 1979, actorul român a fost distribuit în rolul principal într-un serial de mare succes ”Grand papa”. Apoi, a apărut în alte seriale de televiziune, zece la număr, fapt ce i-a adus o notorietate mult mai mare decât cea de care se bucura în România.

La Montreal, a fost profesor de teatrul la Colegiul Brebeuf sau la Colegiul Notre Dame.

Septimiu Sever a murit în cursul lunii august 2017, la vârsta de 91 de ani.

blank