Economic, Stiri

Florin Jianu, IMM, îngrijorat de numărul firmelor care se desfințează

 1 Vizualizari totale,  1 Vizualizari azi

media (3)

Ministrul delegat pentru IMM-uri şi mediul de afaceri, Florin Jianu, vrea să facă o cercetare în rândul firmelor care s-au închis în ultima perioadă, pentru a determina factorii care au dus la această situaţie, în condiţiile în care în numărul de firme desfiinţate se menţine la niveluri ridicate.

„În primele două trimestre, numărul de agenți economici a crescut cu 12.152, adică numărul firmelor care s-au înființat a fost mai mare decât numărul radierilor. S-au înscris un număr de 48.200 de firme şi s-au radiat 36.000 de firme. Este bine că avem un spor pozitiv în rândul IMM-urilor. Mă îngrijorează însă şi numărul mare de radieri şi de închideri de firme, care a rămas uşor constant în ultima perioadă. Am cerut colegilor mei să facem o cercetare în rândul celor care au închis firmele, să vedem care sunt problemele, să încercăm să răspundem prin politici acestor probleme. Acesta este rolul ministerului nostru: să vadă unde sunt problemele şi să ia măsuri pentru a îmbunătăți mediul de afaceri”, a declarat, vineri, Jianu, la conferința Mediafax talks About SMEs.

El a arătat că înființarea de noi firme este susținută prin mai multe programe derulate de Departamentul pentru IMM-uri, cel mai de succes şi cu rezultatele cele mai bune fiind programul SRL-D, prin care în ultimii trei ani au fost înființate 14.000 de noi firme şi 26.000 de noi locuri de muncă, cu un buget de 15 milioane de euro.

„Eficiența acestei măsuri arată că nu trebuie să pui bani mulți într-un singur loc, ci să avem măsuri eficiente”, a adăugat Jianu.

blank